Gaming

Tot ceea ce stim pana acum despre Black Ops 3!

Avand in vedere ca trailer-ul pentru Black Ops 3 a fost facut public ieri, dar informatii despre acest joc deja erau pe internet si in alte publicatii de mai bine de doua saptamani, ne-am decis sa analizam toate datele disponibile si sa le punem cap la cap intr-un articol.Black Ops 3

Astfel, o sa incepem cu analiza informatiilor oferite initial pe SnapChat, mai exact cele trei micro trailere. Care in mod surprinzator, ofera mai multe informatii si indicii despre directia jocului decat trailer-ul. Asta nu inseamna ca trailer-ul nu este plin de Easter Egg-uri.one tree Hokkaido

In primul trailer SnapChat avem o imagine cu un copac solitar intr-o oaza de… zapada, care apare doar o secunda. Imaginea ne-a trezit interesul datorita stilului de fotografie pe care il reprezinta, mai exact: „one tree Hokkaido”. Un stil de fotografie care presupune o imagine asa cum s-ar vedea ea pe retina. Aceasta, ofera primul indiciu despre o locatie din joc, mai exact insula Hokkaido, care, in tipul celui de-al doilea razboi mondial, a fost gazda unui lagar pentru prizonierii de razboi.Hokkaido

In cel de-al doilea trailer avem mai multe informatii. Prima este despre o fetita, care inca nu poate fi legata de un anumit eveniment in universul Black Ops, in schimb avem doua flash-uri scurte a doua radiografii umane si o scurta imagine a ceea ce pare un tavan de spital. De unde putem specula doua lucruri. Primul, personajul principal este ranit, si doi, faptul ca acesta va avea ceva implanturi, in cea de-a doua radiografie verticala vazandu-se un obiect strain in corpul personajului. Tot in acest trailer avem si o imagine cu un elicopter, pe care l-am indentificat ca fiind un Sikorsky UH-60 Black Hawk, model de elicopter cu o data de fabricatie din 1974, ceea ce ne face sa credem ca jocul va avea un arc narativ ce se intinde pe mai mult de cateva decenii. Nu este prima oara cand Black Ops face asta si ar fi interesant sa vedem arme alternative in joc ce provin din cel de-al doilea razboi mondial, dar si ceva scule mai moderne.

Cel de-al treilea trailer oferit prin SnapChat nu a facut decat sa ridice intrebari masive, acesta oferind imaginea de mai sus, la care, daca te joci putin cu filtrele, numele Dr. Salim apare pe imagine sub un soare care rasare. Soarele Rasare care este emblema japoneza din al doilea razboi mondial. Mai mult, dupa aparitia acestui trailer, Black Ops SnapChat si-a schimbat numele in DR. Salim, si pana in acest moment nu a mai postat nimic. Numele este destul de uzual in anumite regiuni ale globului, dar asta leaga trailer-ul trei cu primul si cel de-al doilea, oferind o imagine mult mai ampla asupa evenimentelor ce vor avea loc in Black Ops 3. De ce, pentru ca avem si o scurgere de informatii, care in mod surprinzator ne arata un soldat care poarta un exo-schelet, asa putand sa explicam corpul strain din radiografii.

Trecand la trailer-ul oficial, acesta este plin ochi cu informatii despre joc. In primele secunde auzim „The Numbers Mason”, ceea ce ne face sa deducem ca Black Ops 3 este o legatura directa a celor doua jocuri precedente, lucru care nu poate decat sa ne bucure. Apoi, asa cum este el prezentat in poster-ul Black Ops 3 am indentificat si un set de coordonate, care daca sunt urmate ne duc catre 6 October Bridge in Cairo, Egipt. Relevanta? Acesta si-a primit numele datorita invaziei din 6 octombrie 1973 a Egiptului, moment in care Egiptul a atacat trupele israeliene din peninsula Sinai.

Al doilea set de coordonate ne duce la o inchisoare in Gefängnis Zürich, Elvetia, care este in picioare inca din 1960. O inchisoare pentru oameni care sunt… importanti sa spunem. Iar al treilea lucru care ne face sa credem ca Exo-urile se vor intoarce ca o mecanica de gameplay, este un citat din trailer care spune „He dosen’t need their weapons, he’s got ours.” Care tradus inseamna, „Nu are nevoie de armele lor, le are pe ale nostre”. Asta, plus imaginea cu exo-ul de prezentare ne face sa tragem concluzia educata ca Exo-urile se vor intoarce in Black Ops 3. Avand in vedere informatiile, putem spune ca povestea din Black Ops 3 ar putea incepe in cel de-al doilea razboi mondial si s-ar termina undeva in viitor.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button