Știri ITTECHTelefoane

Tot ce știm despre OnePlus 6T în acest moment

OnePlus 6T va fi anunțat la un eveniment de lansare oficială pe 30 octombrie la New York, dar asta nu a oprit scurgerile de informații pe net, unele caracteristici fiind chiar confirmate de compania însăși. Vom face o trecere în revistă a tuturor specificațiilor și zvonurilor pe care le-am cules până acum, sperând ca la sfârșitul acestui articol să aveți cât mai puține necunoscute legate de noul telefon.

Vom începe lanțul de zvonuri cu ceva ce știm deja destul de sigur, și anume designul. Datorită unor scurgeri, am văzut că OnePlus 6T seamănă izbitor de mult cu Opio R17.

Datorită celor de la @OnLeaks și MySmartPrice, știm deja cam cum va arăta noul model (vedeți poza de mai sus). Designul general evoluează foarte puțin față de aspectul solid al lui OnePlus 6. Așteptați-vă la același design sandwich de sticlă, cu o bărbie mică în față, cu acea inserție minimă care ajută la creșterea dimensiunii ecranului cu câteva procente.

Ecranul este de așteptat să fie un ecran AMOLED de 6.4 inch, o rezoluție Full HD+ (2340 × 1080 pixeli) și un raport de 91,5% ecran-corp. Stocarea va veni în variante de 64 GB, 128 GB și 256 GB. Nu ne așteptăm la extinderea memoriei cu carduri microSD, deoarece această facilitate nu era prezentă pe OnePlus 6.

Au fost multe discuții pe seama excluderii cititorului de amprentă digitală, dar s-a dovedit că OnePlus 6T va fi unul dintre puținele telefoane disponibile cu un cititor de amprente în afișaj. Chiar și CEO-ul OnePlus, Pete Lau, a confirmat eliminarea jack-ului pentru căști de 3,5 mm pentru a se adapta acestei noi tehnologii. De asemenea, știm că OnePlus folosește un senzor optic pentru amprente în loc de opțiunea puțin mai precisă cu ultrasunete. Va fi interesant să vedem cât de bine funcționează cititorul în comparație cu un cititor standard.

OnePlus a trimis chiar și un tweet nu tocmai vag prezentând parțial introducerea noii caracteristici.

Nu ar fi lista de zvonuri completă fără a menționa funcțiile care ajung să fie sacrificate, iar în acest caz este vorba despre conectorul jack pentru căști. Probabil fanii OnePlus vor avea probleme în a se adapta la acest lucru și probabil că vor fi inițial destul de furioși. Este o rușine că o companie etichetată ca un producător de telefoane entuziast elimină caracteristica pe care fanii i-au arătat că o iubesc (asta tocmai lui Carl Pei).

Marca va promova probabil propriile căști Bluetooth fără fir, ca o modalitate de a liniști pe cei care sunt utilizatori de neclintit al vechiului standard. În mod ideal, vom vedea căști Bluetooth și USB de tip C de calitate mai bună pentru a ajuta la această tranziție.

Nu este o decizie pe care OnePlus a luat-o cu ușurință, așa cum a explicat într-un interviu redacției TechRadar co-fondatorul OnePlus, Carl Pei.

Eliminarea mufelor pentru căști a fost o decizie foarte controversată. Nu o facem de dragul de a face asta și pentru că toți ceilalți o fac. Credem că acum este momentul potrivit, deoarece vor beneficia majoritatea utilizatorilor noștri, păstrând în același timp dezavantajele la un nivel minim.

Știam că aceasta era o variantă de foarte mult timp, așteptam însă exact momentul potrivit.

Pei a confirmat, de asemenea, că scoaterea mufelor de căști de 3,5 mm va permite creșterea spațiului intern pentru o baterie mai mare și, prin urmare, o durată mai mare de viață a acesteia.

Prin eliminarea jack-ului am eliberat mai mult spațiu, permițându-ne să punem mai multe tehnologii noi în produs. Unul dintre avantajele mari este ceva ce ne-a fost solicitat de utilizatorii noștri, îmbunătățirea duratei de viață a bateriei.

CEO-ul OnePlus, Pete Lau, a confirmat că OnePlus 6T nu va include nici un fel de rezistență la apă sau încărcare fără fir. Ținând cont că firmele rivale reușesc să includă ambele tehnologii, pare să fie o omisiune ciudată, dar majoritatea vor fi de acord că Dash Charging este un compromis mai mult decât echitabil. Se pare că OnePlus încă speră să adauge încărcarea fără fir în modelele viitoare.

Lucrăm din greu în acest sens. Când vom ajunge la ziua în care încărcarea fără fir poate atinge viteza dorită fără implicarea căldurii la care ne așteptăm, atunci cred că putem integra tehnologia.

În ceea ce privește rezistența la apă, Lau și-a dat propria apreciere. „Numărul de utilizatori care iau telefonul pentru a merge la înot sunt puțini„, a spus Lau. El a adăugat că să forțeze pe toți ceilalți să plătească, să zicem, cu 30 de dolari în plus, „de dragul unui rating IP” pentru un subset minor de utilizatori, ar fi „nerezonabil„.

OnePlus 6T va fi livrat cu Android Pie, ceea ce era de așteptat. Sistemul de operare a fost confirmat printr-o scurgere de tip Geekbench care conține, de asemenea, chipset-ul Snapdragon 845 pentru acest dispozitiv. Lui OnePlus îi place să pună mult RAM pe dispozitivele lor, astfel încât 8 GB de RAM nu ar trebui să fie deloc surprinzător și să poată oferi performanțe excepționale pentru mai multe funcții.

Potrivit unei cotații a retailerului online Giztop, 6T este de asteptat să aibă un preț de 569 dolari în ziua de lansare, in timp ce CNET a anunțat mai devreme ca dispozitivul ar putea să se vândă pentru 550 dolari.

Nu suntem 100% convins de acest preț, dar o aproximare de 600 de dolari vă va da posibilitatea să achiziționați modelul de bază OnePlus 6T. Acest lucru îl va face pe OnePlus 6T o opțiune foarte atrăgătoare în comparație cu Samsung Galaxy Note 9 sau iPhone XS Max.

Ceea ce știm însă 100% este data când telefonul va fi lansat. OnePlus găzduiește un eveniment în New York City pe 30 octombrie pentru a dezvălui telefonul. În plus, știm și că noul dispozitiv va începe livrarea pe 6 noiembrie – cu doar o săptămână mai târziu.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button