PC

Toshiba trece la memorie NAND 3D

Memoria 3D începe să devină noul standard pentru mediile de stocare, Toshiba anunțând o nouă serie de SSD-uri care se folosește de această tehnologie.

Seria TR200 este, practic, o parte din seria de SSD-uri care până acum făceau parte din produsele marca OCZ, dar acest nume nu va mai fi folosit de acum înainte pentru aceste modele. Toshiba a cumpărat OCZ în anul 2013 și va continua să folosească numele acesta pentru alte produse.

SSD-urile din seria TR200 sunt construite folosind memorie de tipul TLC BiCS, suprapusă pe 64 de straturi. Asta îi va asigura capacități care încep de la 240GB și pot ajunge până la 960GB. În ceea ce privește viteza, SSD-urile acestea sunt menite doar pentru conexiuni de tipul SATA, așa că nu veți vedea nimic mai rapid de 550MB/s la citire și 525MB/s la scriere. În ceea ce privește citirea aleatoare, SSD-urile sunt capabile de 87000 de IOPS.

Prețul pentru SSD-uri nu a fost încă dezvăluit. Nu ar trebui să vă așteptați să fie prea ieftine în acest moment, deși această serie este menită pentru bugete mai modeste. Faptul că un astfel de SSD nu are o variantă de 120GB este îmbucurător pentru capacitatea acestor dispozitive. Motivul pentru care prețurile tot nu vor fi prea mici este că producția modelelor de SSD-uri bazate pe 3D NAND încă se află la început. Estimările de până acum tot sugerează că abia de la finalul anului viitor volumul de producție va fi suficient cât să întreacă cererea de pe piață, ceea ce va duce la scăderea prețului.

[Kit Guru]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button