PCȘtiri ITTECHTelefoane

Toshiba anunță un nou standard pentru SSD-uri, XFMEXPRESS

Nu puteau să îi spună SSDMic și gata?

SSD-urile sunt foarte populare, dar tind să aibă un mic dezavantaj pentru anumite tipuri de sisteme. Mai exact, sistemele cele mici, compacte, cu insuficient spațiu pentru montarea unuia clasic în format 2.5 inch sau măcar M.2 tind să folosească un SSD lipit direct pe placa de bază, căruia nu prea i se poate face upgrade. Asta se va schimba în curând, mulțumită unui nou standard anunțat de Toshiba.

Standardul nou poartă numele XFMEXPRESS și este menit să poată fi inserat într-un slot special și foarte mic pe o placă de bază, fără nevoia de a fi folosite șuruburi, lipituri sau orice alt fel de sistem de prindere adițional. Dimensiunea slotului este de 22.2×17.75 milimetri, având ceva capacitate de răcire pasivă, iar SSD-ul în sine are doar 18×14 milimetri. Practic, este aproape de dimensiunea unui card SD. Doar că nu este un card SD nici ca funcție și nici ca performanță, ci un SSD ce poate accesa o conexiune PCIe x4, așa că va avea suficientă lățime de bandă pentru a ține pasul cu soluțiile de stocare de pe desktop.

Dacă implementarea sa nu va fi prea scumpă, atunci poate că vom vedea în sfârșit moartea standardului eMMC, soluția găsită de obicei în notebook-uri și alte dispozitive mobile, a cărui capacitate nu poate fi îmbunătățită și a cărui performanță tinde să fie teribilă dacă îl pui să facă două lucruri simultan.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button