PCTECHTech&IT

Toshiba anunță primele SSD-uri cu NAND 3D pe 96 de straturi

Cei care visează la un viitor cu SSD-uri foarte, foarte rapide, vor avea noi opțiuni la dispoziție în curând de la Toshiba.

Compania a dezvăluit o serie nouă de SSD-uri, XG6,  construită folosind memorie NAND de tipul 3D, cu 3 biți per celulă, pe 96 de straturi, care a fost dezvoltat alături de Western Digital. Este vorba de un salt considerabil față de cele 64 de straturi de până acum, permițând atingerea de viteze de puțin peste 3000MB/s la citire și scriere secvențială, iar în ceea ce privește scriere aleatoare poate atinge 365 de mii de operațiuni pe secundă, la un consum de doar 4.7W. Vitezele respective sunt valabile pentru modelul de 1TB. Dacă vă uitați acum la viteza de care este în stare un Samsung 970, probabil veți observa că noile soluții de la Toshiba nu ating tocmai același nivel de performanță.

SSD-urile vor mai fi disponibile în variante de 256GB și 512GB, la prețuri care nu au fost încă anunțate.

Aceste SSD-uri vor fi disponibile pentru segmente de piață care sunt accesibile muritorilor de rând, sectorul de gaming fiind menționat direct de către Toshiba, cel mobil de mare performanță, sectorul de sisteme integrate și pe undeva pe acolo se vor afla și centrele de date.

[Engadget]

 

 

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button