MORE

Tor afirma ca „backdoor-urile” nu au ce cauta in serviciile lor

Tor Browser este una dintre cele mai folosite unelte de browsing online in completa anonimitate, compania promitand utilizatorilor ca niciun fel de backdoor nu va fi incorporat intr-un produs al acestora. Tor Browser

Conducerea Tor nu prea a avut parte de multe nopti linistite in ultima vreme, dezvoltatorii fiind hartuiti online sau juridic, asta diminuand increderea pe care publicul o are in acest produs. Si pe buna dreptate, avand in vedere ca discutam despre un produs controversat care ofera anonimitate oricarui individ. Iar asta tinde sa deranjeze.

Cert este ca Tor a dorit sa isi asigure utilizatorii ca nimic dubios nu se va intampla in spatele usilor inchise, compania mandrindu-se cu faptul ca pastreaza interesul utilizatorului intai de toate. Iar intr-o lume in care toata lumea spioneaza pe toata lumea, este un lucru mare.

Din pacate la scara globala lucrurile stau diferit, iar libertatile sunt de multe ori uitate sau fortat date uitari pentru a proteja cetatenii.

Bine, nici Tor nu ofera anonimitate 100%, avand in vedere ca sunt cazuri in care agentii guvernamentale s-au infiltrat pe dark web, asa ca investigatia bazata pe hartie si creion va dejuca de multe ori un cluster de servere bine criptate. Chiar si asa Social Contract doreste sa linisteasca spiritele utilizatorilor nelinititi pe motive de securitate.

[Tor Project]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button