GamingPC

Top 7 tastaturi de gaming pana in 200 de RON

Pentru ca acum cateva zile am incercat sa raspund la cateva intrebari ale userilor acestui site legate de soareci de birou capabili si apti pentru gaming, intr-un Top 5 soareci de gaming pana intr-o suta de ron, astazi am pus cap la cap nu un top 5 ci un top 7 al tastaturilor pe care le recomand cu incredere cand vine vorba de gaming. Asa cum a fost vorba si in materialul anterior, discut despre tastaturi pe care le-am incercat si pot sa garantez pentru ele, fiindu-mi lasate in grija pentru review sau am avut contact cu ele in alte ocazii pentru o perioada mai lunga de trei ore. Cu riscul de a ma cita: „prefer sa vorbesc din experienta, nu din carti”… Astfel… in functie de pretul cerut de producatori, Top 7 tastaturi de gaming:

Amaru

LOCUL 7: Tt eSPORTS by Thermaltake Amaru

Amaru este definitia simplitatii. Am avut ocazia sa ma joc cu aceasta tastatura cu ceva timp in urma, si cu toate ca arata ca una de duzina, doar ca are un logo Tt pe ea, experienta de utilizare este extrem de placuta. Am folosit acest model la un lan party, in lipsa de altceva, fiind tastatura de backup a gazdei, si sincer sa fiu nu am prea multe lucruri rele de spus la adresa ei. Tastele sunt bine spatiate, feeling-ul in timpul utilizarii nu este rau, tastele wasd sunt colorate diferit si space-ul este „d’ala mare”. Neajunsuri: cablu cam rigid, destul de galagioasa pentru o tastatura cu membrana, tastele WASD sunt realizate din plastic si nu sunt acoperite de o membrana de cauciuc. Dar pentru un buget de aproape 60 de RON, nu pot recomanda altceva.

A4Tech G800V

LOCUL 6: A4Tech G800V

G800V este back-up tastaturii mele de back-up. Jur cu mana pe inima ca aceasta tastatura a baut la fel de multa cafea si cola cat am baut si eu cat timp a stat pe biroul meu. Si acum este undeva pe sifonier in cutia originala, si culmea, functioanand ca in prima zi. Am folosit aceasta tastatura timp de doi ani de zile pana sa trec la Cyborg v7 si recent la Gamdias Hermes, si fara doar si poate este una dintre putinele tastaturi de buget pe care o cumperi sa faca pui pe birou. Aceasta versiune de X7 este de departe si preferata multora dintre voi, modelul fiind destul de cumparat la noi in tara, unu, pentru ca este de gaming si doi, pentru ca arata si cat de cat bine. Ai parte de Macro, butoane bine spatiate, membrane aparent facute din vibranium, avand in vedere ca rezista la pumni, iar sagetile si WASD-ul acoperite cu membrana cauciucata. Neajunsuri: software si drivere de pomana, tastele macro din partea dreapta sunt cam greu de accesat pentru cei cu degete scurte, cablul este extrem de gros si incomod.

Genius-KB-G265 1

LOCUL 5: Genius KB-G265

Daca G800V este realizata din vibranium, KB-G265 este facuta din adamantium. Sarind peste chestiile evidente, precum faptul ca este iluminata, are toate dracoveniile necesare pentru a se numi o tastatura de gaming si mai are si 20 de taste cu tehnologie anti-ghosting, pretul este de pana intr-o 110 RON. Ai practic tot ce vrei, la un pret decent, cu un design placut, layout al tastelor cu care te poti acomoda instant, butoane media si un palm rest sanatos. Materialul din care este realizata aceasta tastatura nu este nici el de duzina, plasticul fiind destul de placut la atingere. Neajunsuri: drivere inexistente, absenta unor butoane macro si taste zgomotoase. Dar pentru 110 Ron, este aproape cea mai buna tastura de gaming de buget de pe piata.

Logitech G103

LOCUL 4: Logitech G103

Seria G a celor de la la Logitech este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai accesibile serii de periferice de gaming, avand preturi si produse pentru toate buzunarele. Avem tastaturi de cateva sute de lei si avem…G103. O tastatura care imbina intr-un pret de pana in 130 de RON cam toate inovatiile mid-end Logitech cu succes. Am avut cest model in grija cateva saptamani bune si nu gasesc nici acum probleme prea mari cu ea. Unu, pentru ca pretul nu este destul de piperat si doi pentru ca este al naibi de confortabila. Am gasit pe ea tot ce imi dorea inimioara de gamer. Butoane de macro, taste bine spatiate si confort sporit datorat palm restului. Sa nu uit si faptul ca are un zgomot al tastelor destul de scazut, comparativ cu restul participantilor la acest top. Neajunsuri? Nu este iluminata, lipsa tehnologiei anti-ghosting, si sagetile si WASD-ul sunt realizate dintr-un plastic ieftin.

Gigabyte Force K7

LOCUL 3: Gigabyte Force K7

Cu Gigabyte Force K7 intram in aria tasturilor usor mai scumpe, pretul fiind de 175 de RON, dar, la ce stiu sa faca restul tasturilor din acest top, pretul celei de fata este mai mult decat justificat. Cand cineva ma intreaba de o tastura ieftina de gaming, K7 este prima mea recomandare. Am avut blestematia in grija timp de cateva luni, asta pentru ca cineva a uitat sa o ceara inapoi si pot spune ca pentru o tastura cu membrana este chiar mai buna decat Cybrog V7 sau orice alta tastatura de pe piata cand vine vorba de analiza la rece a ceea ce ofera. K7 este iluminata, ai control direct asupra luminii si sunetului prin cele doua rotite pozitionate strategic in partea superioara a tastaturii, tehnologie anti-ghosting, 3 culori de fundal din care sa alegi si taste extrem de siletioase, Neajunsuri? Tastele nu sunt chiar atat de bine spatiate, absenta tastelor macro necesita ceva timp de acomodare si profilul tastelor este jos, astfel cei obisnuiti cu niste tastaturi normale vor avea ceva de furca cu ele. Pe de alta parte, daca achizitionezi aceasta tastatura pentru a inlocui tastatura laptop-ului, este alegerea ideala.

Thermaltake Challenger

LOCUL 2 Tt eSPORTS by Thermaltake Challenger

Challenger mai este numita si tastura aia cu ventilator. Thermaltake detin una dintre cele mai interesante linii de periferice de gaming, multe dintre produse fiind fie bune, fie proaste, ceva acceptabil, de mijloc nu prea exista in portofoliul lor. Challenger  face parte din acel segment de asa da. Thermaltake  au luat cateva idei gasite si la alte modele si le-au implementat aici, precum ventilatorul care iti raceste carnaciorii, doua porturi USB, tehnologia anti-ghosting specifica perifericelor Thermaltake  si design-ul specific produselor lor, si au reusit sa realizeze o tastatura extrem de buna. Spatierea tastelor nu este rea, atat in gaming cat si la scris fiind extrem de confortabila si te poti acomoda usor cu ea. Neajunsuri? Ca si la K7 tastele sunt low-profile, ventilatorul este mai mult incomod, dar pentru cei care chiar doresc sa il foloseasca, trebuie curatat periodic, altfel o sa ajunga sa faca destul de mult zgomot dupa o perioada, si…lipsa tastelor iluminate. Pe de alta parte, avem macro-uri, avem o tastatura tapana cu un set de drivere extem de bine realizate si intuitive. La pretul cerut de 190 de lei este una dintre cele mai bune alegeri, asta daca nu vrei sa fie iluminata, caz in care recomand varianta PRO, care este o idee mai scumpa.

Speedlink VIRTUIS

LOCUL 1 Speedlink VIRTUIS

Nu, nu m-am tampit definitiv si nu mi-am lasat materia cenusie prin vreun joc. Speedlink ocupa locul 1 ca cea mai buna tastatura de buget. Pentru cei 200 de Ron ceruti de Speedlink VIRTUIS, acesta este cea mai buna alegere fara doar si poate. Sigur, pretul este usor piperat, dar pentru un gamer cu experienta si cu ceva ani de CS sau DOTA in spate, alegerea o sa vi se para mai mult decat justificata dupa ce voi enumera ce stie sa faca acest „highlight” al tastaturilor de buget. Este iluminata, este optimizata pentru gaming profesional, drivere care pot configura aproape orice tasta sau combinatie de taste, butoane macro, ai optiune de macro-on-the-fly, anti-ghosting, extrem de bine spatiata, butoane de space si enter mari, memorie interna (128 KB) pentru importarea/exportarea profilurilor si ale macro-urilor, macro power on cand pornesti un joc si USB polling rate care poate fi configurat pana la 1000Hz. Neajunsuri? Absenta unui port USB si absenta unui palm rest. In rest, este cea mai buna recomandare de buget pe care o pot face pentru un gamer care doreste sa isi cumpere o tastatura ieftina si buna, care sa stie de toate si sa nu coste cat o masina.

Daca stiti si voi o tastatura de gaming ieftina si buna, mai jos exista sectiunea de comentarii fi evident Facebook-ul nostru. Impartasiti cu a noastra mandra comunitate experienta cu tastatura voastra de gaming de pana in doua sute de ron. Poate facem un material doar cu alegerile voastre. 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

10 comentarii

  1. Bun top. Ar fi fain sa faci un top 7 a procesoarelor sub….hmm 1000 ron? 😀

  2. Andries Cosmin-Marian Daca vrei un procesor sa te ajute in tot (mai putin procesare grafica sau randare) , cel mai bun i5 e solutia, *4690K*

  3. Este pe emag o tastatura ieftina (gemberd la 30 de lei);nu o fi ea de gaming dar este comodă si butoanele se apasa usor.

  4. Ar trebui sa iti fie jena sa dai acelasi raspuns ca mine , doar ca sa pui link sa iti scoti bani de pe urma lui , mandreste-te ca esti un taran autentic „chelu”

  5. Ce bani ma? Am pus link ca imi era mai usor si era mai usor si pt el casa nu mai caute. Jesus ba ce frustrat esti so mor io.

  6. Chelu este numele meu si nu intelege care e problema ta? Am pus link ca era mai usor sa dau copy paste la un link si este si mai usor pt el ca nu mai trebe sa caute si de unde ti-a venit tie faza asta ca eu fac bani de urma lui? Parerea me este ca eMagul este unul dintre cele mai bune magazin online din Romania, eu de acolo mi-am cumparat tot ce am prin casa si nu am avut nici o problema cu ele. Nu inteleg dece trebui sa ma faci taran cand defapt taranu esti tu.

  7. SI daca pui cursorul acolo unde scrie cu 4 zile in urma o sa vezi ca comentariul meu este pus la 19:41 , iar altu este la 20:01.

  8. Un FX8350 bate un i5 4590 ?
    Battlefield 3and4, seria Crysis ,seria Farcry , Bioshock, Dragon Age Inquisition, The witcher 3 , Watch Dogs , sleeping dogs, Arma 3 , Wolfenstein the new order , STARCRAFT 2 , Company of heroes2 , The evil within…..care crezi ca este Mai bun ? Nu vreau sa fac OC.
    Dar dintre R9 280 si gtx760 ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button