PC

Top 5 soareci de gaming pana intr-o 100 de RON!

Una dintre cele mai presante intrebari pentru un gamer, mai ales daca traieste in Romania, este „ce mouse sa imi cumpar?” din cateva alocatii sau din banii stransi din bursa. Soarecii de gaming sunt in general scumpi si multi dintre voi se multumesc cu un soarec de gaming destul de ieftin sau de duzina. Pe de alta parte, exista si cei care opteaza sa cumpere un sobolan de birou cu DPI de „o ciuta j’de mii de catralioane de DPI-uri” cu zeci de luminite, dar care crapa dupa cateva luni de utilizare. Mouse-ul este ceva sfant pentru gamer-ul de PC si din aceasta cauza m-am decis sa pun cap la cap un top 5 soareci de gaming de pana intr-o 100 de ron. Cu o mica mentiune. Sunt soareci pe care i-am incercat si pot sa garantez pentru ei, multi fiindu-mi lasati in grija pentru review sau am avut contact cu ei in alte ocazii pentru o perioada mai lunga de trei ore. Prefer sa vorbesc din experienta, nu din „carti”. Astfel… in functie de pretul cerut:

Locul 5 Tt eSPORTS by Thermaltake Ryujin

Pretul de pana in 50 de RON il face un candidat ideal pentru acest top. Sigur, are doar trei butoane si o singura rotita, dar pentru multi este mai mult decat suficient. Este cam batranel, iar cei de la Tt inca il mai fabrica, si asta ar trebui sa fie o asigurare ca lumea inca il mai cumpara si il considera un sobolan de gaming de incredere. Singura problema cu acest mouse USB pe care o pot gasi este faptul ca are doar trei butoane, este destul de micut, doar 13 cm in lungime si esti limitat la 1000 dpi. Dar pentru un buget restrans, este mai mult decat indicat.

Locul 4 Zalman ZM-M350 Combo Black

Combo Black este singurul mouse din acest top pe care nu l-am incercat decat ocazional, fiind mouse-ul unui bun prieten. De ce a ajuns pe aceasta lista? Pentru ca amicul meu este un jucator avid de CS:GO si unul dintre personajele care se exprima prin gesturi violente la adresa perifericelor. Adica acest mouse a vazut ceva abuz si inca functioneaza. Avem un mouse optic, care pica surprinzator de bine in palma, patine de teflon, care vine cu propiul mouse pad la pachet, costa cam 65 de Ron si se conecteaza la PC prin intermediul unui USB. Neajunsuri? Avem tot trei butoane, patru daca il numaram si pe cel pentru reglarea DPI-ului. In schimb, este placut la atingere, fiind destul de bine realizat si cablul este destul de lung.

Locul 3  A4Tech X-738K Oscar Optical Gaming Mouse

Acesta este Deathadder-ul de buget. Prima „transa” iesita pe piata a avut zeci de probleme. A doua, pe de alta parte, mai deloc. Un mouse tapan, minimalist, cu sase butoane, senzor optic si mai ales, care mi-a servit fara probleme timp de doi ani de zile toate capriciile in jocuri pana sa isi dea duhul intr-o baie de cafea. Am avut acest soarec si pot spune ca cei 3200 de dpi sunt mai mult decat indeajuns pentru un gamer la inceput de drum. Neajunsuri? Vopseaua se ia dupa ceva timp. Firul devine rigid, dar nimic care nu se poate rezolva cu ceva alcool izopropilic. Click-urile la prima varianta se duc extrem de repede. Senzorul optic este extrem de sensibil. Totusi la pretul de 80 de RON nu prea ai ce nazuri sa faci.

Locul 2  Gigabyte Force M7

Mouse-ul care mi-a inlocuit A4Tech-ul acum multi ani. Sincer sa fiu, chiar nu m-am asteptat sa fie atat de bun. Totusi, este un mouse destul de mare, pica extrem de bine in mana, patine din teflon si mai ales… a rezistat nu la una, ci la doua bai de cafea (stiu, am o problema…). Nu numai ca inca mai folosesc acest mouse la laptop, dar de cand il am si pana acum, cu exceptia urmelor de uzura normale, se comporta absolut senzational pentru cei 85 de RON pe care ii cere. Un mouse optic care inca ma surprinde prin rigidatate. Cinci butoane programabile, un DPI de pana la 3200, USB placat cu aur si doi metri de cablu. Neajunsuri? Este destul de usor, si cablul, cu toate ca lung, are tendinta sa se transforme in fir de telefon.

Locul 1 Cooler Master STORM Xornet Pro-Track

Daca ai 100 de Ron si vrei un mouse de gaming bun, Xornet Pro-Track este cea mai buna alegere. Nu are luminite si alte traznai, dar are tot ce iti trebuie pentru a avea un mouse de gaming bun. Un mouse ergonomic, optic, cu sapte butoane programabile, senzor Avago, acoperit de un material cauciucat pe ambele parti pentru a impiedica alunecarea, patine din teflon, ergonomic si nu in ultimul rand ieftin pentru ceea ce ofera. Neajunsuri? Nu este ambidextru. Cablul este gros si poate crea neplaceri. Nu este indicat pentru cei care tin mouse-ul cu toata mana. Are un usor lift-off din cauza senzorulului sensibil. Nu are un software dedicat. Cu toate astea, este cel mai bun mouse de buget pe care il stiu in acest moment pe piata. 

Daca stiti si voi un mouse de gaming ieftin si bun, mai jos exista sectiunea de comentarii fi evident Facebook-ul nostru. Impartasiti cu a noastra mandra comunitate experienta cu sobolanul vostru de gaming de pana intr-o suta de ron. Poate facem un material doar cu alegerile voastre. Curand, avem planificat si un top 5 de tastaturi de buget, de pana in 100 de ron.

Articole asemanatoare

Back to top button