Gaming

Top 5 momente in care jocurile au fost confundate cu lumea reala

OK, cand vine vorba de televiziunile main-stream, suntem gata de orice! Fie de o stire bomba care ne anunta ca „Vecinul are oua mai rosii de Pasti”, fie de anunturi hilare care fac gamerii sa se tavaleasca pe jos de ras, fiind nevoie de o plimbare cu ambulanta, doar spasmului hohotului de ras este o afectiune extrem de serioasa.

Dar ce faci atunci cand mass media confunda jocurile cu lumea reala? Ce faci atunci cand realizatori TV si nu numai, au folosit intr-un context mai mult sau mai putin hilar clipuri din jocuri video pentru a ilustra momente petrecute in lumea reala? Razi cu lacrimi… ce sa faci! Sa te duci sa ii strangi de gat nu poti! Faci puscarie!

Asa am avut parte de memorabilul moment in care Coreea de Nord a folosit Modern Warfare 3 intr-un clip propagandist in care aratau distrugerea orasului New York, doar pentru a convinge populatia cat de puternic este marele lider. Acum daca au reusit sau nu, este indoielnic, avand in vedere cat de „bine” o duc coreeni in nord. Cert este ca merita aruncat un ochi peste clip, doar pentru a vedea cat de mult poate fi exploatata o tara izolata de restul lumi! Toate astea pe melodia We are the World.

De la Nord Coreeni trecem la un alt incident, care nu a folosit imagini dintr-un joc video intr-un clip de propaganda, ci intr-un documentar. Lucru care credem noi ca a nemultumit jucatorii de Arma 2, asta pentru ca numele documentarului este : „Exposure – Gaddafi and the IRA”.

Televiziunea britanica ITV a folosit un trailer editat de un fan continand imagini din Arma 2 pentru a ilustra cum un grup de militanti IRA doboara un elicopter. Din pacate fanii jocului au detectat surprinzator de repede „greseala umana”, ITV fiind nevoiti sa isi ceara scuze. Mai distractiv este ca postul TV a numit clipul ca „security footage”, eticheta de „autentic” existand in clipul de mai jos.                                                                 

Un alt post de televiziune din Marea Britanie, de data aceasta BBC, au avut si ei o mica „scapare” umana, acestia reusind sa confunde logo-ul Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite cu… UNSC din Halo. Ceea ce urmat, a fost inca un moment jenant pentru televiziunea britanica, fiind nevoiti sa isi ceara scuze si sa schimbe imaginea in timp record. lumea reala

Nici postul danez TV2 nu a scapat de un moment jenant, intr-un reportaj din 2013 in care se discuta despre Siria fiind folosita o imagine din Assassins Creed a Damascului. Evident ca intreg incidentul a devenit viral, postul cerandu-si scuze pentru incident.lumea reala

Ultimul pe lista este un reportaj al celor de la Russia Today care au folosit ca ilustratie o imagine din Metal Gear Solid 5 care portretizeaza un copil cu un AK 47 in maini. Un reprezentant RT, cel mai probabil pentru a drege busuiocul, a declarat ca imaginea a fost folosita in mod deliberat, dar materialul a fost updatat pentru a reflecta asta!

lumea reala

Mai aveti povesti de acest gen? Daca da, sectiunea de comentarii este deschisa!!!

[ BlicSpy ]

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button