MORE

Top 5 Mituri despre masina de spalat!

Rotatii mai multe inseamna o spalare mai buna?

NU. Performanța mașinii de spălat nu depinde de viteza de centrifugă. Cea mai buna performanta veti gasi la masinile cu incarcare medie (7-8 kg) și 1.000 – 1.200 rpm.

Anticalcarul are efect?

NU. Nu există nici o dovadă potrivit careia anti-calcarul ar creste viața mașinii de spălat. Adăugarea unui anti-calcar la fiecare spalare este recomandabila, dacă apa este foarte dura si in cazul in care se spală frecvent la temperaturi ridicate (cel puțin 60 °C). Dacă folositi detergenți pulbere la 30 ° – 40 ° C, utilizarea unui aditiv în fiecare spălare este de prisos. Mai toți detergenții conțin deja o cantitate mică de anti-calcar, suficientă pentru prevenirea depunerilor.

Programele scurte consuma mai puțin?

Nu. Sunt patru factori care determină eliminarea petelor: temperatura, actiunea mecanica, detergentul și timpul de spălare. De obicei, programele lungi sunt cele care folosesc mai puțină apă sau temperaturi mai scăzute. Programele ecologice au în general o durată mai lungă. Există si programe scurte care consuma mai puțină apă și energie electrică, dar cele proiectate să spele hainele puțin murdare.

Cat mai mult detergent si balsam?

NU. Cantitatea de detergent indicată de producător este suficienta pentru a elimina toate tipurile de murdărie. Creșterea dozei de detergent poate lăsa reziduuri pe țesături si poate provoca alergii. Mai bine pre-tratati petele individuale cu un pic de săpun înainte de a începe spălarea. Teoretic, balsamul inseamna rufe mai parfumate si mai usor de calcat. In realitate insa nu are prea multa utilitate. Pentru ca țesăturile sa fie moi incercati sa le spalati la temperaturi mai mici, iar pentru calcarea mai usoara incepeti aceasta operatiune cand rufele sunt inca umede.

Este întotdeauna necesar să se separe „albele de colorate”?

NU. Nu toate hainele colorate isi pierd culoarea, mai ales dacă sunt spalate la temperaturi scăzute (30 ° – 40 °C). Totusi, daca le spalati pentru prima data, mai ales hainele rosii pot sa va faca surprize. Hainele negre trebuie spalate singure si in apa rece.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button