GAMING

Top 5 jocuri Tomb Raider pe care trebuie sa le joci inainte de noua lansare!

Cand spui Tomb Raider automat te gandesti la o eroina puternica, locatii exotice si paranormale, seria demonstrand ca poate sa imbine aceste elemente cu succes, ba chiar sa si castige niste premii. Cu toate ca intr-o perioada aventurile Larei au intrat intr-un con de umbra, jocurile devenind din ce in ce mai penibile si mai proaste, dupa anul de gratie 2013 lucrurile s-au schimbat dramatic, reboot-ul francizei cucerind in egala masura atat criticii, cat si fanii.

Acum, in 2016, un nou titlu a fost lansat, Rise of the Tomb Raider si o data cu lansarea acestui titlu pe PC si inainte de review-ul nostru de saptamana viitoare, ne-am gandit sa punem cap la cap un top 5 jocuri Tomb Raider pe care trebuie sa le joci inainte de noua lansare. Acestea fiind spuse:

Tomb Raider Anniversary

Nu poti sa nu admiri aceasta mica opera de arta si tribut unui original senzational. Anniversary este un omagiu adus primului Tomb Raider, cu un strat nou de vopsea si noi mecanici de joc, dar mai ales cu cinematice pre-randate, care, pentru vremea respectiva, aratau chiar bine. Un remake aproape perfect al originalului, Anniversary a adus cativa noi fani Larei. Pe langa asta, un plus de popularitate a fost adus de cele doua filme in care juca Angelina Jolie. Asa ca lansarea a fost considerata, in 2007, una de succes.

Tomb Raider Legend

Multi fani ai Larei si ai seriei  s-ar putea sa se strambe la prezenta acestui joc in topul nostru. Totusi, trebuie sa recunoastem faptul ca a pus niste baze si a incercat, si reusit partial sa reinventeze seria. Nota familiara, implicarea emotionala a Larei in poveste si noile mecanici nu au fost asa de rele precum cum multi dintre noi ni le amintim. Noi inca ne mai amintim cu placere de prezenta Grapeling Hook-ului de exemplu, o mecanica de joc pe putin spus interesanta, dar care nu a fost chiar atat de bine implementata pe cat ne-ar fi placut. Quick time eventurile pe de alta parte erau … o boala a vremii sa zicem!

Tomb Raider 2013

Sa numim acest Tomb Raider o renastere si o reimaginare senzationala este putin. Ne-a placut nespus acest joc, cu toate ca nu avea chiar atata adancime in mecanica de joc pe cat ne-am fi dorit. Acum, la cativa ani, jocul si-a atins scopul. A renascut o eroina care isi pierduse calea, acum Lara stand cot la cot cu francize precum Halo, Modern Warfare, Mario sau Street Fighter, fiind recunoscuta de aproape orice gamer. Asa am asistat la o reimaginare de succes si am primit si un joc bun, cu o poveste memorabila, dar nu neaparat credibila. A redus un pop culture icon in lumina reflectoarelor, din acest motiv merita acest loc. Si cumva a facut toate astea cu mai multe evenimente quick time ca toate jocurile anterioare puse la un loc.

Tomb Raider Originalul din 1996

Sa numim originalul un clasic instant este o afirmatie redundanta. Lara a ajuns in inimile fanilor aproape si a ramas acolo decenii. Toate salile de calculatoare ale vremii, avand instalat Tomb Raider si … hai sa fim seriosi, si formele nu erau de lepadat in contrast cu grafica vremii. Chiar si asa, acest action-adventure a reusit sa primeasca premiu peste premiu si peste noapte sa faca din Core Design un studio pe care multi publisheri si l-ar dori in portofoliu. Pe langa asta gameplay-ul si lansarea pe Playstation au coincis si cu expunerea jocului la un nou public. Tomb Raider ajungand in doar o luna sa cucereasca atat fanii PC cat si Console.

Tomb Raider II

Daca primul joc i-a adus Larei milioane de fani, ce-a de-a doua parte i-a adus zeci de milioane pe tot mapamondul. Tomb Raider II este de departe unul dintre cele mai bune jocuri de Playstation si a avut parte de o portare de PC destul de bune, dar nu lipsita de probleme. Dar, pana la urma, Tomb Raider II a introdus noi mecanici de joc, o poveste mult mai aierisita, cu toata ca si ea greu credibila, cimentind ideea ca universul in care Lara Croft isi desfasoara activitatea este unul in care dragoni inca mai exista, alaturi de alte elemente fantastice.

Aceasta a fost parerea noastra! Suntem curiosi de a voastra! Va asteptam in sectiunea de comentarii a acestui articol pe site-ul nostru Zonit.TV cu opinii.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close