Gaming

Top 5 cele mai bune jocuri Suda 51

Suda, alaturi de Shigeru Miyamoto, Shinji Mikami, Keiji Inafune, Hideki Kamiya, Hideo Kojima si Hironobu Sakaguchi se numara printre zeii gaming-ului japonez, acestia realizand jocuri memorabile de-a lungul anilor. Suda, este probabil cel mai tinerel dintre acestia, dar si cel mai controversat, tratand teme extrem de variate in jocurile sale, reusind sa atinga atat latura politica cat si cea sociala, un joc SUDA 51 fiind in egala masura satira si critica. Asa ca:

Locul 5 Lollipop Chainsaw

De jocul asta sigur au auzit multi dintre voi. Unu, pentru ca personajul principal a fost portretizat de Jessica Nigrii pe la conventii si doi pentru ca este o majoreta care secera zombie cu o drujba. Campania de marketing s-a scris singura pentru acest joc. Targetul era clar. Publicul masculin. Ceea ce este interesant, este ca acest joc a prins si la fete, Juliet fiind vazuta de catre fete ca un stereotip inofensiv, nu ca o pata pe fata gamingului. Cert este ca jocul este extrem de distractiv, fiind combinatia perfecta intre transat zombie si momente comice care te fac sa razi cu lacrimi la cat de stupide sunt. Credeti-ma pe cuvant, vreti acest joc in colectia voastra. O sa smulga mai mult decat un zambet de la voi.

Locul 4 Shadows of the Damned

Jocul asta este definitia stereotipului in miscare prezentat intr-un joc. Ai parte de un revolver care vorbeste, un personaj principal numic Garcia, un vanator de demoni mexican si o groaza de demente care se succed pe ecran. Si asta doar in primele cateva minute de joc. Este genul de joc care nu se ia in serios, oferind o abordare usor Tarantino, combinand Desperado cu From Dusk, rezultatul fiind un joc de care nu o sa te poti dezlipi. Aportul greilor, Suda si Mikami, se vede la tot pasul, jocul oferind o poveste exploziva, cu un gameplay pe masura si scene memorabile. Pur si simplu este un joc…falic.

Locul 3 Killer is Dead

Bronzul ii revine lui Killer is Dead tocmai pentru ca povestea are tonuri sumbre si foarte mature, total diferit de mai toate jocurile pe care Suda le-a realizat pana acum, fiind si un pic de proganda politica ici si colo. Totusi, gameplay-ul este si el un criteriu pentru care l-am ales pentru acest loc 3. Este un titlu pe care nu il joci doar o data, fiind distractiv sa stai cu ochii lipiti in monitor si sa iti dai seama ca ai pierdut o chestie importanta prima oara. Asta, sau sa iti imbunatatesti hit counterul in combo-uri.

Locul 2 No More Heroes 1 si 2

Travis este visul oricarui gamer. Inconjurat de femei frumoase, si extrem de letale. O poveste care te face sa versi o lacrima, dar si sa razi pana la loc comanda si un personaj principal despre care uneori te intrebi cum de ajuns cel mai bun killer din America. Jocul are elemente din mai toate sub-culturile asiatice si occidentale: otaku, geek, fan-boy – sunt toate prezente. De la colectia de jucarii, pana la sabia laser pe care Travis o manuieste, totul este un salut cordial din partea jocului la adresa anumitor jocuri sau filme. Motiv pentru care este pe locul 2.

Locul 1 Killer 7

Kiler 7 este jocul care l-a pus pe harta gaming-ului international pe Suda 51. Jocul care l-a consacrat, daca doriti, dar si cel mai bun joc al acestuia. Tittlul urmareste un grup de asasini, numit Killer 7, toti facand parte dintr-o singura entitate, Harman Smith, fiind manifestari ale acestuia. Jocul sare de la personaj la personaj, de la misiune la misiune, jucatorul fiind usor confuz la inceput. La inceput, pentru ca pe masura ce avansezi in poveste, descoperi intrigi si conspiratii, povestea fiind intoarsa pe dos periodic. Ceea ce este intr-adevar unic, si dovada geniului lui Suda 51, este sistemul de joc. Killer 7, este un on-rail shooter… principial. Dar inglobeaza mecanici din alte genuri stralucit, fiind in egala masura, un adventure game si un first person shooter, jucatorul fiind obligat sa gandeasca inainte sa intreprinda o actiune. Este de departe jocul cu care trebuie sa incepeti daca vreti sa experimentati un titlu marca Suda51.

Articole asemanatoare

Back to top button