PC&Consoles

Top 5 – Jocurile de mobile cu cele mai mari comunitati in Romania!

Romanul s-a nascut strateg, bagam noi de seama, altfel nu ne explicam cum mare parte din acest top este alcatuit din jocuri de strategie. Nu ne-am lovit de racere sau simulari complexe, dovada ca romanul prefera gaming-ul de lunga durata, dar in sesiuni scurte.

Folosind ca baza SimilarWeb, am decis sa vedem care sunt cele mai mari castiguri si comunitati pe Android din Romania. Si pentru ca in general suntem harnici, o sa oferim si un top 5 scurt la final, pentru aplicatiile de pe Playstore, mai exact cele care au adus cei mai multi bani producatorilor.

top 5 jocuri mobile

Era de asteptat sa gasim un fighter in acest top, dar spre surprinderea noastra productia celor de la Kabam, MARVEL: Contest of Champions, se pare ca ocupa locul 5 la noi in tara, atat in numarul de jucatori, dar si din cati bani au bagat romanii el. Succes care nu ne suprinde, avand in vedere ca discutam despre un titlu care numara intre 50 si 100 de milioane de instalari. Ba mai mult, rating-ul general este de 4.3, ceea ce pentru un joc care creste pe zi ce trece in analiticele Google Play nu este rau.

top 5 jocuri mobile

Urmatorul cel mai profitabil joc din Romania cu o comunitate mare de jucatori, este Clash of Clans. Prima strategie din acest top si unul dintre cele mai populare jocuri de pe planeta pe mobile, Clash of Clans trebuia sa existe in acest top, gameplay-ul infectios si comunitatea extrem de mare a acaparat si o mare parte din gamerul roman. Astfel, Clash of Clans se opreste pe locul 4 si trecem la un alt clash, dar de data asta al mintilor ascutite si al blufurilor.

top 5 jocuri mobile

Poker Romania se afla pe locul 3 in topul aplicatiilor generatoare de profit, aplicatia in sine avand undeva un pic peste 1 milion de descaracari si, spre surprinderea noastra, este o aplicatia extrem de populara si in Germania. Totusi, in Romania are rank-ul 275, 165 actual in sectiunea de gaming si locul 4 in sectiunea de cards and games. Pentru un joc de poker care are de concurat cu un titan precum Clash of Clans, este una dintre cele mai impresionante evolutii ale unei aplicatii de poker. Mai ales in Romania.

top 5 jocuri mobile

Pe locul 2 avem inca un Clash. Clash of Kings de aceasta data, jocul numarand si el un pic peste 100 de milioane de descarcari si un Sotre Rank general de 2. Clash of Clans a primit ceva tratament preferential, fiind si pick al staff-ului si avand parte de una dintre cele mai agresive campanii de marketing din ultima vreme. Lucru care se pare ca a mers, motiv pentru care se si afla pe locul 2 in acest clasament. Producatorii adunand ceva gold si din Romania se pare.

top 5 jocuri mobile

Pe locul 1, jocul care a adus cele mai mari venituri producatorului si cu cea mai mare comunitate de la noi, se pare ca este… Metin 2. Evident ca glumim. Este vorba de GTA San Andreeas Multi player. NU? Nici asta? Ei bine, jocul care a adus cele mai mari venituri producatorilor din tara noastra este Clash Royale. 500 de milioane de descarcari, unul dintre cele mai populare jocuri de pe planeta, nu doar pe mobile, Clash Royale era de asteptat sa ocupe primul loc in acest clasament.

Din pacate, site-ul interogat de noi ne-a dat prea multe date, cum ar fi cam cat gold pleaca din tara noastra catre producatori, dar este demn de laudat totusi faptul ca reusim acum sa selectam si sa vedem clasamentul pe tari.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button