GamingPC&ConsolesReviews

Top 5 Jocuri cu Zăpadă, ca să vă mai răcorim pe căldura de afară!

Căldura din ultima vreme ne-a topit de-a binelea. Temperatura ajunge la nivelul la care te aștepți de la o oră la alta să vezi cum păsările aflate în zbor se transformă în frigăruii, ca în desenele animate. Ai face orice să îți iei mintea pentru o clipă de la cele 30 de grade pe care le ai în casă și de la canicula de afară. Așa că de ce să nu te folosești de jocuri pentru asta?

Vă prezentăm astăzi Top 5 Jocuri cu zăpadă, câteva titluri friguroase care să vă facă să vă simțiți pentru câteva momente de parcă iarna a venit peste voi și v-a înzăpezit în casă.

Locul 5: Max Payne

Povestea mereu posomorâtului Max este peren legată de minunatul decor în care s-a petrecut primul joc din serie. Orașul New York în mijlocul unui viscol care a blocat traficul, a gonit oamenii onești de pe stradă, și-a permis organizarea unui război împotriva criminalilor fără șanse să își facă apariția victime colaterale. Singurul punct slab al jocului probabil ar fi în acest moment grafica sa. Nu ne săriți în cap, dar imaginați-vă cum ar fi arătat acum o noapte de New York înzăpezită, în plin viscol, cu bullet time activ. Tehnologia contemporană ar permite un spectacol vizual excepțional. Poate ar fi timpul pentru un remake.

Locul 4: A Vampyre Story

Fanii jocurilor clasice de aventură se pot delecta cu ținuturile înghețate ale îndepărtatei… Draxsylvania? A Vampyre Story este o poveste comică despre o cântăreață, devenită recent vampir, care decide să scape din castelul în care este prizonieră și să se întoarcă acasă, în Franța. Dar pentru a face asta trebuie să traverseze un ținut friguros și oarecum cunoscut, redat în stilul grafic legendar al lui Bill Tiller, pe care poate că îl mai țineți minte de la Monkey Island 3.

Locul 3: The Division

Pot fi aduse multe critici la adresa lui The Division, dar ceva ce nu poate fi reproșat oamenilor de la Ubisoft este că n-au reușit să redea un mediu înzăpezit minunat. Plasat tot în New York, dar fără bullet time sau temperamentul întunecat al lui Max Payne, The Division este o reconstruire meticuloasă a modului în care arată orașul pe timp de iarnă. Dacă îl puteți rula pe nivelul maxim al detaliului, veți avea parte de un festin vizual, de parcă vă vine să trageți un fular pe față, ca să nu vă prindă frigul.

Locul 2: Cryostasis

Frigul este la fiecare pas, iar în acest joc va trebui să vă retrageți în amintirile celor răpuși de îngheț pentru a supraviețui. Aveți puterea de-a retrăi ultimele minute din viața celor pe care îi găsiți în drum, cu scopul de-a schimba istoria și de-a găsi un mod prin care îi puteți salva pe toți. Iar pe parcursul acestei aventuri va trebui mereu să stați cu un pas în fața frigului, găsind locuri unde vă puteți încălzi, în timp ce explorați un spărgător de gheață eșuat într-un ghețar la polul nord. Iar dacă această descriere nu v-a răcorit, atunci mai rămâne doar un singur joc în stare să facă asta.

Locul 1: Frostpunk

Într-o variantă alternativă a secolului 19, pământul este cuprins de o eră glaciară neașteptată. Pământul este înghețat, orașele sunt abandonate, iar singurele locuri în care oamenii mai au vreo speranță să trăiască sunt cratere imense în care au fost construite furnale gigantice. Misiune ta este să te asiguri că oamenii care s-au strâns în jurul unui astfel de furnal nu vor muri înghețați, de foame, sau din lipsă de speranță pe parcursul a 40 de zile în care temperatura va scădea la -100 de grade. Vei avea de construit un mic orășel pentru refugiați, și multe decizii grele de făcut. Decizii care te vor determina să reevaluezi unde este limita dintre om și fiară atunci când apocalipsa înghețată amenință să distrugă întreaga rasă umană. Jocul îți va provoca frică de frig și să apreciezi mai mult vremea caldă din ultimele zile.

Mai acordăm câte o mențiune specială lui Fahrenheit și legendarului Ski Free, pentru numeroasele amintiri din copilărie în care încercam să fugim de un om abominabil al zăpezilor foarte flămând

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button