Gaming

Top 5 jocuri care au vandut… platforme!

Am tot vorbit de-a lungul anilor despre jocuri care au vandut o platforma sau alta. Despre jocuri care au facut anumite console sa fie un succes comercial si despre titluri care au definit companii. Astazi avem un Top 5 al acestor jocuri care au vandut platfome. Un top in care tin sa mentionez, ordinea nu este importanta, ci doar jocurile in sine, acestea fiind starurile, ba mai mult, fiind incluse in acest top tocmai pentru au schimbat soarta companiilor, a platformelor pentru care au fost „scrise” si a istoriei gaming-ului in general. Acestea fiind spuse:

Locul 5 Wii Sports pentru Wii 

Nu este neaparat jocul care a vandut Wii-ul, dar este cel mai apropiat de acest titlu. Wii-ul in sine era o platforma diferita de ceea ce era obisnuita piata, iar Wii Sports este jocul care incununeaza perfect aceasta consola. A avut acelasi impact ca un alt ocupant al unui loc din acest top, fiind jocul potrivit pentru platforma potrivita. Wii Sports a fost vandut cu Wii-ul ca… bonus o lunga perioda de timp, iar daca mai adaugam la el si Wii Fit, aceste doua titluri au vandut milioane de console. Exista o statisitica ce spunea ca multe dintre consolele Wii vandute au maxim trei sau patru jocuri si intre acestea, Wii Sports este unul dintre cele mai intalnite.

Locul 4 Halo 2  pentru originalul Xbox 

Cu toate ca primul Halo este repsonsabil pentru succesul rasunator al originalului Xbox, Halo 2 este catalizatorul care a vandut mai multe unitati. Mult mai multe! A definit si dominat piata pana in momentul in care Modern Warfare a aparut, multi fiind extrem de interesati de doua lucruri: povestea, care nu era si nici este nici acum rea (cu toata ca… acel final are probleme majore si in ziua de astazi) si componenta multiplayer. Doua lucruri care si-au pus amprenta si au transformat orignalul Xbox intr-o poveste de succes. Cine stie, poate daca Halo 1 si 2 nu existau, poate acum Microsoft nu mai producea console. Dar asta este doar o teorie.

Locul 3 Sonic The Hedgehog Sega Megadrive

Lupta dintre Sega si Nintendo este una dintre cele mai memorabile infruntari intre doi colosi din lumea gaming-ului. Poate doar recentul incident de la E3 in care Sony „le-au explicat” celor de la Microsoft cum se schimba jocurile, ajunge la aceleasi cote. In rest, pe vremuri, Sega dorea sa dominea piata. Iar Sonic era raspunsul pentru instalatorul celor de la Nintendo. Mai rapid, mai cool, mai colorat si mai ales, ingloba tot ceea ce se putea numi… anii 90. Primul Sonic a avut un succes nebunesc la public, vanzand unitate dupa unitate, fiind echivalentul unei imprimante de bani pentru Sega. Din pacate, atat popularitatea celor de la Sega cat si cea a ariciului albastru nu au fost de lunga durata. Dar, in anii 90, Sonic a vandut o groaza de console.

Locul 2 Super Mario Bros pentru Nintendo Entertainment System

Acest loc poate sa fie in egala masura ocupat de Rob the Robot, Duck Hunt si Super Mario Bros. Din pacate, doar Super Mario este cel care a reusit sa vanda NES-uri in anii 80, mult mai multe comparativ cu restul. Era la vremea respectiva un joc ca oricare altul, cu o poveste firava si cu elemente de platforming, dar, gameplay-ul a reusit sa captiveze si sa vanda NES-uri intr-o veselie. Mai mult, a transformat Nintendo in Power House-ul care este in ziua de astazi. Singurul joc care se apropie ca popularitate este Zelda, dar si acesta paleste prin comparatie cu ocupantul primului loc din acest top.

Locul 1 Tetris pentru GameBoy

Daca este un exemplu de marketing bine gandit si de urmat, dar si un joc care a vandut milioane de console, Tetris este raspunsul corect. Nintendo au dat lovitura cu acest joc, fiind inclus in pachet cu originalul GameBoy, si facand consola sa dispara repede si sigur de pe rafturile din intreaga lume. Jocul nu numai ca era absolut senzational, dar pur si simplu adauga valoare acelui sistem portabil, lucru pe care cei de la Sega au incercat sa il emulze cu al lor Game Gear, doar ca Sega nu avea … Tetris. Jocul a vandut mai multe… console decat orice alt titlu de pe aceasta lista. Nu ne credeti? Exista Wikipedia si Google.

Articole asemanatoare

Back to top button