Gaming

Top 5 Jocuri care au dus customizarea un pic prea departe!

Jocurile sunt adevarate laboratoare de creativitate, introducand uneori noi si noi mecanici care aprofundeaza universul jocului si il fac pe cel ce experimenteaza titlul mai implicat in lumea acestuia. Spun uneori pentru ca sunt cazuri in care conceptul este dus atat de departe, incat seamana mai mult cu Golum din Lord of the Rings, decat cu ideea initiala. Acest gen de idei creative maltratate pana la refuz si duse pana la extrem le vom enumera astazi, incercand sa adunam in acest Top 5 acele jocuri care au dus customizarea un pic cam prea departe. Cele mai indraznete dintre acestea sunt atat de nastrusnice, incat la prima vedere poti avea un mic soc! Spunem asta pentru ca discutam despre customizarea personajului sau a lumii respective, uneltele care iti sunt puse la dispozitie fiind extrem de complexe. Jucator poate realiza opere de arta sau monstruozitati. Veti vedea despre ce vorbim imediat ce ajungem la…

Locul 5 Sphere Grid-ul din Final Fantasy 10 si Path of ExilePath of Exile

Ca jucator nou, atunci cand vezi monstruzitateata aia de sistem de level up, prima ta reactie este una nu tocmai crestineasca, marimea acestuia putand sa lase cicatrici adanci in mintea celor mai slabi de inger. Ambele ocupa locul cinci din cauza marimii si posibilitatilor de customizare pe care le prezinta jucatorului. Practic nu esti legat de o clasa specifica, putand sa iti faci magul caftitor de carcalaci demonici care trage intamplator si cu arcul, dar pana ajungi acolo ai sa grindezi mult si bine experienta. Este pe locul 5 pentru ca este un sistem senzatioanal, dar care incurajeaza caderea nervoasa, farmatul de experienta si socul la prima vedere.

Locul 4 Customizarea armelor din Resonance of FaithResonance of Faith

Se ia un jRPG cu o mecanica de joc destul de interesanta, se adauga o publicare occidentala, si se sperie jucatorul in momentul in care acesta vede ce poate sa faca cu sistemul de editare a armei din joc. Cred ca asta a fost in capul producatorilor in momentul in care au conceput jocul. Am vazut sisteme de editare a armelor si in alte jocuri, precum in seria Call of Duty, sau de ce nu chiar Battlefield, dar in Resonance of Faith feciorii astia au dus-o prea departe. Acest minunat sistem de editare a armei  te lasa sa adaugi in unele cazuri si 10 atasamente, rezultatul fiind ceva intre visul umed al unui sudist american cu fetish pentru arme si ceva desenat in anii ’90 pe corperta unui comic book. O abominatie cu x-tevi, z lasere si alte luminite. Plus ca imi imaginez ca armele cantaresc o tona!

Locul 3 Spore Spore

Trebuie sa recunosc ca sunt un fan al acestui joc. Ideea era senzationala, iar campania de marketing a reusit sa ma prinda si pe mine. Un lucru care rar se intampla. Totusi, cand vine vorba despre editarea personajului si ceea ce poti sa faci cu ajutorul uneltei de editare, era la un cu totul alt nivel. Practic puteai sa realizezi tot ceea ce doreai, de la dinozauri pana la oameni, dar scopul era sa iti creezi propiul ecosistem dominat de creatiile tale. Problema era ca multe dintre creatii erau doar glume proaste, fiind fie locuitori ai orasului Falusburg, fie abominatii care trebuiau arse pentru a nu mai speria pe nimeni in asemenea hal niciodata. Ce sa faci, cand oferi puterea abosoluta intr-un joc unui muritor de rand, este clar ca cineva… va modela ceva neadecvat.

Locul 2 Editarea personajelor din jocurile 2K 2K

2K a ridicat editarea personajelor din jocuri la un nivel aproape ireal, de cele mai multe ori ducandu-se in detaliu si lasand jucatorul sa isi editeze avatarul din joc in cele mai mici amanunte. Fie ca vorbim de seria WWE, sau orice joc in care iti este oferita sansa sa iti creezi personajul, acestea merg la extrem, lasandu-te sa iti editezi de la structura corpului, pana la densitatea musculara sau structura faciala. Iar rezultatul este de multe ori… sa zicem ca cineva o sa trebuiasca sa castige multi bani pentru a-si permite un chirurg plastician extrem de bun. Rezultatul poate sa fie Justin Bibber, la fel de bine cum poate sa fie si cocosatul de la Notre Damme, depinde cat timp petreci cu fata ta din joc. Dar credeti-ne pe cuvant, poti realiza cele mai ciudate lucruri in editorul de personaje din aceste jocuri.

Locul 1 Jocurile din seria LittleBigPlanetLittleBigPlanet

Creativitatea omului este minunata, mai ales cand dai omului un joc care il incurajeaza sa fie creativ. Lucru pe care gamerii din intreaga lume l-au si facut, recreand aventuri spectaculoase in seria LittleBigPlanet, jocuri intregi, ba chiar multi spun ca o scanteie din ideea acestui joc a ajuns atat de departe a fost o piatra de temelie pentru un alt succes numit Minecraft, ambele incuranjand creativitatea, si punand unelte la dispozitia comunitatii pentru a realiza ceea ce ii pofteste inima. Totusi, LittleBigPlanet are acel sentiment nostalgic care lipseste cu desavarsire in Minecraft, accentul fiind pus pe o lume 2.5D. Exact acel impuls nostalgic pe care multi il primim cand il jucam pentru prima data dupa mult timp. Pe de alta parte sunt si oameni care au realizat pornografie in acest joc, asa ca putem sa bifam si asta la capitolul… creativitate dusa un pic prea departe 🙂

Articole asemanatoare

Back to top button