GamingPC&ConsolesReviews

Top 5 Jocuri care au distrus serii!

Se spune că fiecare familie are câte o oaie neagră, iar în cazul jocurilor video se poate întâmpla ca o astfel de oaie neagră să aducă sfârșitul unei întregi serii. Nu contează dacă vorbim de o serie care se află abia la al doilea joc, sau de una veche de trei decenii. Câteodată este suficient un joc de slabă calitate pentru a strica totul. Iar astăzi avem pentru voi cinci exemple cu jocuri care au reușit să pună capăt unor serii de renume.

Locul 5: Alone în the Dark Illumination

Alone in the Dark a definit genul Survival-Horror, atât în ceea ce privește gameplay-ul cât și stilul vizual, cu mulți ani înainte de Resident Evil. De atunci seria s-a bucurat de două reboot-uri, primul cu ceva succes, iar altul cu multe idei grozave, dar implementate groaznic. Iar apoi, conducerea curentă a companiei care își spune Atari a decis să transforme clasicul Survival Horror în nimic mai mult de o simplă clonă de Left 4 Dead. Și nici măcar una de calitate, ci un joc plin de probleme de ordin tehnic și de design care s-a asigurat că orice nostalgie mai exista pentru această serie a fost complet stârpită.

Locul 4: Nosgoth

Seria Blood Omen este considerată ca având printre cele mai bune povești făcută vreodată, cu personaje excepționale și o lume minunat de mâhnită. Așa că atunci când Square Enix a decis să creeze o continuare a seriei, s-a gândit să nu aprobe un joc de singleplayer nou, ci să dea undă verde lui Nosgoth. Un joc exclusiv de multiplayer fără nimic din ce a făcut seria grozavă. Publicul n-a reacționat prea bine la anunț, iar la un an de când a fost lansat în open beta, Nosgoth a fost închis. Orice speranță de a mai vedea un joc Blood Omen, Legacy of Kain sau Soul Reaver a fost vehement spulberată.

Locul 3: Medal of Honor Warfighter

În ere de mult apuse, Medal of Honor era un blockbuster și în același timp un standard de calitate pentru FPS-uri. Cu timpul Electronic Arts a decis să se concentreze mai mult pe Battlefield și așezarea sa modernă, dar în 2010 seria a revenit. Nu mai era plasată în al doilea război mondial, ci în era modernă, iar jocul cel nou era… predominant groaznic. Totuși, Electronic Arts a muncit din greu să reînvie seria în atenția publicului, așa că a lansat o continuare, Warfighter… care cumva a reușit să o dea cu stângul în dreptul grav. Cât de grav? Atât de grav încât studioul care l-a făcut a trebuit să își schimbe numele pentru ca publicul să nu asocieze jocuri viitoare cu numele Danger Close. Acum este o parte din EA DICE și lucrează la Battlefront. Cât despre Medal of Honor, Electronic Arts a decis să scoată seria la pensie pentru cel puțin încă un deceniu, sau două, poate până pot sări direct la al treilea război mondial ca așezare, fără să fie nevoiți să inventeze ceva.

Locul 2: Command and Conquer 4

Dune 2 a definit RTS-ul, dar Command and Conquer i-a dat suflet. Seria produsă de Westwood, iar apoi de EA Los Angeles, a reușit să aducă multă bucurie unui număr foarte mare de oameni din lumea întreagă. Până și jocurile mai de slabă calitate, precum Red Alert 3, tot aveau părțile lor pozitive. Dar apoi a venit Command and Conquer 4. Lansat în mijlocul maniei MOBA, Electronic Arts a decis să transforme un bastion al RTS-ului într-un hibrid de RTT și RPG, uitând partea de strategie pe undeva pe drum. Adio colectare de resurse, adio gameplay-ul care a făcut seria celebră. Command and Conquer 4 continuă să fie cel mai huiduit joc din serie. Sigur, Electronic Arts a încercat la un moment să facă încă unul, iar publicul părea să fie destul de bucuros de anunț… dar apoi cineva de la companie și-a amintit de vânzările groaznice ale lui C&C4, n-a înțeles de ce, și a decis să anuleze proiectul.

Locul 1: Ultima 9

Probabil observați o tendință aici. Ultima 9 este tot un joc făcut sub tutela Electronic Arts. Unul care a fost produs după nenumărate amânări și întârzieri provocate de un management defectuos și decizii nu tocmai benefice luate de publisher. Așa că în loc să se ridice la standardul jocurilor precedente, care au definit calitatea în domeniul RPG-urilor pentru un deceniu întreg, Ultima 9 a fost o dezamăgire profundă, pe alocuri nefuncțională, care a călcat în picioare cam totul. O continuare era plănuită la un moment, dar la cât de antipatic a fost jocul cu publicul larg, Ultima 10 nu a progresat prea mult, iar studioul Origin Systems a fost închis.

Și astfel punem punct acestui top, dar înainte de a pleca, mai acordăm și o mențiune specială lui World of Warcraft, pentru că efectiv a distrus seria de RTS-uri Warcraft.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button