GamingPC&Consoles

Top 5: Jocuri care ar merita refăcute în VR!

În această toamnă vom vedea pe piață primul adaptor wireless pentru o cască VR, eliminând unul din cele mai mari dezavantaje ale tehnologiei, cablurile. Adio împiedicatului, adio limitări de mișcare, adio șanse de-a târî accidental calculatorul de pe birou. Desigur, acest adaptor are două mici hibe. Este compatibil doar cu HTC Vive, fiind făcut de HTC, și costă separat mai bine de 300 de euro. Dar dacă vor sosi vreodată generații noi și mult mai ieftine de căști pentru realitatea virtuală, n-ar strica dacă în întâmpinarea lor ar veni câteva jocuri mai vechi refăcute în VR. Iar acestea sunt sugestiile noastre.

https://youtu.be/DEzfzis725k

Locul 5: Chivalry Medieval Warfare

În urmă cu doar câțiva ani, Chivalry era unul dintre cele mai populare jocuri de multiplayer, tocmai din același motiv pentru care ar fi un joc excelent de realitate virtuală. Luptele sale corp la corp erau lente, metodice și redate complet din perspectiva first person. Așa că că nu doar că ar putea fi tradus ușor la VR, dar și la motion controls, mișcările armelor din joc fiind suficient de complexe încât să permită emularea mișcărilor jucătorului.

Locul 4: Magic Carpet

Unul dintre cele mai vechi jocuri produse studioul Bullfrog era o minunăție numită Magic Carpet. Un joc la care zburai pe un covor fermecat, explorând lumi fantastice, construind castele și luptând împotriva a diverse creaturi mistice și vrăjitori, folosind o varietate de magii. Era un joc menit, în 1994, să fie o experiență vizuală imersivă. Și dacă ar fi refăcut pe ceva ca Unreal Engine 4, garantat ar putea uimi o generație nouă în VR.

Locul 3: Myst

Când și-a făcut apariția prima dată, Myst era mai mult o succesiune de imagini 2D legate una de alta, dar de-a lungul anilor a primit variante complet 3D, iar una VR ar fi logică. Principalul atu al lui Myst era lumea sa, explorarea unei insule misterioase și pline de secrete, de enigme care așteptau să fie rezolvate. Sigur, pe alocuri putea fi foarte vag, dar Myst n-a fost degeaba cel mai bine vândut joc de PC pentru aproape un deceniu. Misterul său avea farmec, avea magnetism. Iar tranziția sa în VR cu siguranță va fi primită brațele deschise atât de către fanii seriei, cât și de noi veniți. La urma urmei, creatorii lui Myst deja au îmbrățișat VR cu Obduction, așa că de ce să nu aibă originalul același tratament?

Locul 2: Thief

Un joc de furișat lent, cu accent pus pe acuratețe, detalii și imersia completă a jucătorului în mediu. Thief a fost și încă mai este un barem greu de egalat pentru tot ce înseamnă stealth, punând în mâinile jucătorului un set de unelte dedicate și nivele excelent proiectate prin care trebuia să cotrobăiți pentru a fura tot ce puteați. Nu ciorcioboate aleatoare ca în ultimul joc al seriei Thief, ci lucruri cu adevărat de valoare din casele bine apărate ale nobililor. Thief ar funcționa excepțional de bine în VR, pentru că cel mai important lucru din joc era observarea mediului înconjurător. Iar în VR poți face asta cel mai bine.

Locul 1: Black and White

Pe primul loc avem încă un joc maraca Peter Molyneux. Oricât de teribilă ar fi reputația sa acum, pe vremuri Peter era un maestru în a crea experiențe imersive. Iar cu Black and White, la studioul Lionhead, a reușit să integreze acest concept într-un god-game atât de bine, încât ai putea jura că era făcut special pentru VR. Pe tot parcursul jocului, atunci când nu plimbi cu lesa o vacă gigantică, iei controlul unui zeu reprezentat în lume doar ca o mână, pe care o folosești pentru a te târî prin mediul înconjurător. Toate acțiunile tale sunt efectuate prin gesturi cu acea mână, de la invocarea de magie divină la azvârlirea sătenilor în cel mai apropiat munte, pentru că te-ai săturat să le tot faci poftele.

La final, mai dăm o mențiune specială și jocurilor din seriile Virtua Cop și House of the Dead, clasicele „Rail Shooters” având potențialul de a renaște în realitatea virtuală.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button