Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Top 5 ICT 2015 Lisabona

/
/
/

Top 5. ICT 2015 de la Lisabona a aratat cum sta Europa la capitolul Inovatie. Expozitia Innovate, Connect, Transform a adunat proiecte cu aplicabilitate in viata noastra de zi cu zi. Cei 7000 de vizitatori au interactionat cu cele mai interesante proiecte finantate de Comisia Europeana: roboti educativi empatici, wearables folosite in sport, jocuri sau medicina, super materiael ale industriilor viitoare, aplicatii pentru varstnici si multe altele.

dav
dav
dav
dav

Iata cele mai tari 5 chestii care ne-au atras atentia la ICT 2015:

Locuitorii din Lisabona au avut ocazia sa vada cum arata viitorul. Intr-una din pietele centrale ale orasului, robotul FROG si-a facut datoria de ghid si le-a aratat care sunt ultimele noutati in materie de tehnologie.

2

Daca vrei sa stii ce muzica asculta lumea la ora X, in ziua Y, in cele patru zari si tari, de la est la vest, de la nord la sud, intra pe Situl monitorizează Twitter-ul si afla in timp real care sunt artistii si melodiile cele mai populare de pe planeta.

Screen Shot 2015-10-20 at 11.14.51 PMGrafenul este materialul magic al viitorului. Acesta reprezinta o combinatie extraordinara de proprietăți fizice și tehnice: este cel mai subțire material cunoscut, cel mai alb, conduce energie electrică, este de 8 ori mai rezistent decât oțelul și are proprietati optice unice.

dav

Emote dezvolta cea mai noua generatie de roboti empatici care sa se transforme in instrumente reale de educare. Spre deosebire de alte proiecte, cercetarea are loc chiar in sala de clasa. Copii intre 11 si 13 ani au posibilitatea sa intreactioneze cu un robot NAOTM și o tableta MultiTouchTM pentru a efectua activități și jocuri din programa scolara.

dav
ABBI – Audio Bracelet for Blind Interactions – este o bratara sensibila la miscarile purtatorului. Purtand aceasta bratara in timp ce se misca, device-ul il va face pe copilul cu probleme de vedere sa inteleaga miscarea prin intermediul sunetului. Acest lucru va oferi copiilor o mai bună înțelegere a propriilor miscari, ajutându-i sa-si controleze postura și se orienteze în mediul lor.

Screen Shot 2015-10-24 at 12.23.03 PM

 

Mai multe despre ce-am vazut acolo, va invitam sa urmariti la [email protected] IT de sambata, 31 octombrie, ora 10.00, TVR 1.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar