MORE

Top 5 concepte de dispozitive next-gen

Majoritatea telefoanelor din ziua de azi au un ecran de 4 sau 5 inch, cu forma rectangulara si sunt considerate dispozitive next-gen. Totusi, inventivitatea umana pare sa nu cunoasca limite, iar asta se poate vedea in realizarile de mai jos. 

Cativa designeri s-au decis sa arate lumii cam cum ar trebui sa arate un smartphone cu adevarat „out of the box”. Si pentru ca ideile sunt cat se poate de indraznete, am realizat un Top 5 al acestora.

Locul 5 : Iphone cu proiector

Dezvoltat de SET Solutions, telefonul are incorporat in partiile laterale cate un mini proiector, si atunci cand telefonul se afla pe o suprafata plata acestea au rolul de a „extinde” ecranul prin imaginea proiectata.Pe ecranele proiectate se poate umbla exact ca pe touchscreen.Imaginea de mai jos vorbeste de la sine.

Locul 4 : Nokia Morph

 

Este poate cel mai indraznet telefon propus vreodata de Nokia. Conceptul din 2008, bazat pe nanotechnologie, pare desprins din filmele SF , dupa cum sugereaza si numele. Acesta isi poate schimba forma dupa cum doreste utilizatorul. Nokia nu a mai comunicat nimic de atunci din pacate, dar nici Roma nu a fost construita intr-o zi.

Locul 3 : Project Ara

Cand a aparut prima data pe internet acest proiect avea numele de Phonebloks , si nu parea decat un alt concept printre altele, asta pana cand Google si Motorola au preluat proiectul , acesta devenind realitate in scurt timp .Project Ara te lasa sa iti faci singur un telefon din bucati. Daca vrei o camera mai buna pe telefon sau un procesor mai performant, nu mai trebuie sa iti cumperi un telefon nou, ci pur si simplu cumperi piesa respectiva si o atasezi pe sasiu.

Locul 2 : Paddle

Un concept interesant produs de cativa studenti a universitatii Hasselt din Belgia, ne propune un telefon fara forma. De fapt acesta poate lua forma unui cerc, unei tablete, unei agende sau a unu telefon obisnuit. Momentan conceptul foloseste un video proiector pentru a afisa imaginile, dar pe viitor va avea ecrane.Mai multe imagini si un video de prezentare puteti vedea aici .

Locul 1 : Philips Fluid

Este multa agitatie in ultima vreme in jurul ceasurilor inteligente. Dar cele mai multe ceasuri inteligente au fost produse pentru a acompania un smartphone. Dar daca ceasul smart ar fi smartphone si invers? Mai bine nu?

Fluid, un concept produs de Dinard da Mata, designer brazilian, ne aminteste de bratariile aniilor ’90.

Acest gadget este destinat oricarei activitati: jocuri, muzica, de fapt cam tot ce se poate face cu un smartphone, doar ca acesta are si rol de articol vestimentar, inlocuid elegant si ceasul.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close