Telefoane

Top 5 – Cele mai bune telefoane din 2015!

Pe parcursul anului 2015 am avut parte de o multime de lansari interesante in materie de telefoane inteligente, dar si de unele… mai putin interesante. Sa tragem asadar linie si sa vedem ce terminale notabile ne-a adus anul 2015: TOP 5 – Cele mai bune telefoane din 2015!

5. Sony Xperia Z5 Premium

xperia-z5-premium

Pe locul 5 avem Sony Xperia Z5 Premium, un telefon care s-a remarcat in primul rand prin ecranul sau impresionant la rezolutie 4K. Ecranul este superb, si ofera o densitate a pixelilor de 806ppi, mai mult decat dublu prin comparatie cu alte telefoane, fie ele si high-end. Din pacate sistemul de operare a fost configurat astfel incat randarea la rezolutie 4K sa nu fie executata decat in momentul in care urmariti un fisier video sau cand folositi camera, jocurile si restul aplicatiilor fiind randate la rezolutie 1080p. Din acest motiv Z5 se pozitioneaza doar pe locul 5 in topul nostru.

4. Nexus 6P

nexus-6p

Pe locul 4 se pozitioneaza cu usurinta varful de gama a celor de la Google, Nexus 6P. Acest telefon s-a remarcat prin performante, Android 6 pur si o camera excelenta. Ecranul de 5.7 inch are rezolutie 2K si culori extrem de bune. Camera de 12.3MP se descurca excelent in conditii de lumina scazuta. In premiera, odata cu lansarea telefonului, am avut parte si de mufa USB Type C pentru incarcare si transfer de date. Literatia „P” din coada numelui se refera la… Premium, iar acest lucru se reflecta si in pret, acesta fiind mult mai mare decat la oricare dintre telefoanele Nexus de pana acum. Cu siguranta telefonul merita cumparat, mai ales ca acesta are suport software extins.

3. Samsung Galaxy S6 Edge+

Samsung S6 Edge Plus

Samsung Galaxy S6 Edge+ ocupa pozitia a treia in topul nostru. Acest telefon este unul dintre favoritele noastre, S6 Edge+ exceland atat la design cat si la performanta. Ecranul cu marigini curbate si rezolutie 2K arata excelent. Camera de 16MP cu senzor Sony face poze foarte bune atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte, iar filmarea 4k arata si ea exceptional. In plus, telefonul este capabil sa realizeze fotografii in format RAW DNG.

2. iPhone 6S

iPhone 6s

Locul 2 este ocupat de catre iPhone 6S. Apple au reusit sa se remarce cu acest telefon aducand functii noi precum Force Touch 3D si imbunatatiri vizibile ale sistemului de operare. Force Touch 3D permite executarea de actiuni noi, asemanatoare cu click dreapta de pe un mouse. Sistemul de operare a fost imbunatatiti drastic, acesta comportandu-se excelent pe noua configuratie hardware a telefonului.

1. OnePlus 2

One Plus 2

Pe primul loc am asezat… OnePlus 2! Acest telefon este cu adevarat un flagship killer, dupa cum spune si producatorul. Pe langa pretul accesibil, acesta ofera performante foarte bune si un sistem de operare optimizat excelent. Telefonul vine in variante cu 3GB sau 4GB RAM, si 16GB sau 64GB pentru stocare. Bateria are o capacitate de 3300mAh, ecranul are o diagoanala de 5.5 inch la o rezolutie de 1920×1080 pixeli, iar camera are 13MP. Designul este unul simplu, si, optional, OnePlus pune la dispozitie o gama diversificata de capace pentru spate. Raportul bun pret-performante, usurinta in utilizare, designul reusit, performantele bune ne-au determinat alegerea (dificila totusi) de a aseza acest terminal pe primul loc in Top 5 – Cele mai bune telefoane din 2015.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close