GAMING

Top 5 – Cele mai bune RPG-uri din 2015

Daca este un gen de joc care s-a infiltrat pe nesimtite prin restul confratilor sai, atunci acela este RPG-ul. Mai nou gasesti elemente de RPG in shootere, racere, pana si in fighterele au incorporat acest gen, dovada ca este unul dintre cele mai maleabile genuri de joc in existenta. Totusi, in 2015 care a fost cel mai bun RPG al anului 20115?Pillars Of Eternity

Pillars of Eternity 

Obsidian Entertainment a promis ca va incepe o noua era a RPG-urilor, una la fel de stralucitoare cea cea a erei Infinity, iar cu Pillars of Eternity asta au facut. Chiar daca se poate spune ca jocul este putin cam prea echilibrat pentru binele sau, sau pentru a fi cu adevarat distractiv, nu se poate nega ca Pillars of Eternity are suflet, ca are substanta necesara pentru a fi un RPG adevarat, unul care imbina poveste, atmosfera, batalii si o multitudine de alegeri posibile care sa faca fiecare parcurgere o experienta inedita, explorand o lume sumbra si intunecata.

Age Of Decadence

The Age of Decadence

Legenda spune ca joi, dupa apocalipsa, va fi lansat Age of Decadence. Spre norocul nostru, a fost lansat intr-o zi de miercuri, dupa aproape un deceniu in care a tot stat in productie. Realizat cu un buget foarte mici, de o echipa de oameni foarte dedicati, jocul a reusit sa se ridice la nivelul asteptarilor, oferind o experienta pe placul celor care vor un RPG hardcore. Un fel de Fallout 2, daca Fallout 2 s-ar fi petrecut intr-o post-apocalipsa a Imperiului Roman, si aveai sanse foarte mari sa mori de la prima lupta. Dar nu esti obligat sa lupti, doar daca nu esti suficient de talentat la vorba buna, furisat, mituit sau alergat cat te tin picioarele.

Bloodborne

Bloodborne 

Ti-a placut Demon Souls? Dar Dark Souls se afla printre RPG-urile tale preferate? Atunci meriti si trebuie sa joci Bloodborne. Este definitia RPG-ului calcator pe nervi, greu in draci si mai ales cu un gen de gameplay care imbina reactiile rapide si tactica. Este Demons Souls 2.0? Nici pe departe. Povestea si tot ceea ce prezinta jocul este o experienta unica, motiv pentru care ii acordam bronzul acest an.

Shadowrun Hong Kong

Shadowrun: Hong Kong

Jocurile Shadowrun tind sa faca si povestile clasice sa prinda un contur diferit datorita atmosferei si settingului cyberpunk. Dar spre deosebire de Shadowrun Dragonfall, acesta nu se bazeaza pe personajele din party-ul tau foarte interesante cu trecuturi dubioase, ci se bazeaza mai mult pe crearea atmosferei de oras amalgam oriental. De la detaliul constructiilor din joc, pana la muzica si la jargonul si relatiile dintre personaje, Shadowrun Hong Kong sta pe podium datorita atmosferei foarte reusita.


RPG

The Witcher 3: The Wild Hunt 

Mira pe cineva prezenta lui Witcher 3 pe pozitia de cel mai bun RPG al anului 2015? Este de departe cel mai satisfacator joc de anul acesta, nu doar din punct de vedere al genului, ci din toate punctele de vedere, dovada cate premii si-a adjudecat anul acesta atat de la noi, cat si de la alti colegi. Este un titlu care merita un loc la voi in colectie, un RPG cu o poveste si un gameplay senzational si cu o lume care o sa faca sa te pierzi in ea.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close