Gaming

Top 5 – Cel mai bun sunet in jocuri din 2015

Sunetul este unul dintre cele mai importante aspecte intr-un joc. Un titlu fara o coloana sonora buna, un voice-over stralucit (daca este cazul) si fara o serie de sunete de ambianta bine puse cap la cap, uneori primeste ceva mustrari de la noi. Cu toate astea, anul acesta a fost nu un an surprinzator in gaming.

Batman Arkham Knight

Batman: Arkham Knight

Ok, jocul este optimizat mizerabil. Dar, din punct de vedere al sunetului Arkham Knight este o capodopera. Nu conteaza ce personaj asculti cu ochii inchisi, pentru ca acela este momentul in care ai certitudinea ca vorbeste Joker, Penguin sau Bats. Sunetele de fundal sunt alese atent, iar coloana sonora, daca n-ai apucat sa o asculti, iar aici citam din Shia: DO IT!

Soma

Soma 

Vrei un joc care sa te faca sa te ascunzi sub plapuma sau dupa canapea de frica? Soma este jocul pe care il cauti. Cu toate ca la lansarea a avut ceva probleme, SOMA si-a spalat pacatele, iar acum din punct de vedere al sunetului nu putem decat sa il recomandam. Din pacate voice-over-ul nu este atat de bine finisat, totusi avem parte de o ambianta unica, care, dupa cum am spus, are darul de a speria si cel mai calm om uneori.

Until Dawn

Until Dawn

Aceasta exclusivitate de Playstation 4 ne-a surprins din toate punctele de vedere. Cu toate ca intreg talentul vocal livreaza replicile intr-o maniera… sa zicem chestionabila, asta confera jocului o patina unica. Este prezentat ca un B horror movie, replicile actorilor vocali sunt similar cu acest gen de film, dar rezultatul este ceva de care credem noi ca si regretatul Wes Craven ar fi mandru. Ce sa mai, daca David Cage si Sam Raimi ar face un joc, asa ar arata.

MGS5OaieRapitaIMG

Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Poate ca lui MGS V i-a lipsit acea piesa centrala orchestrala care sa iti electrizeze sufletul, cum era cea a lui MGS2, dar sunetul sau este in fiecare alt aspect excelent. Efectele audio ale exploziilor si ale unui Metal Gear gigantic distrugand mediul inconjurator sunt grozave. Vocile sunt excelente, chiar daca David Hayter nu il mai joaca pe Solid Snake. Iar melodiile, in special doua dintre ele: Sins of the Father si Quiet’s Theme, sunt pur si simplu exceptionale.

SUNET

Witcher 3: The Wild Hunt

Cand vine vorba de sunet, Witcher 3 este fara doar si poate castigatorul anului 2015 la acest capitol. Jocul s-a maturizat extrem de mult de la primul titlu, iar acum, la ce-a de-a treia parte Witcher afiseaza cel mai bun sunet al anului din toate punctele de vedere. Daca discutam de ambianta ii putem da doar un zece. Daca discutam de voice-over doar un zece. Daca discutam despre orice element legat de sunet nota este indiscutabil zece. Motiv pentru care primeste cel mai bun sunet al anului 2015 in gaming.

Mentiuni onorabile:

Pillars of Eternity

Star Wars: Battlefront

Super Mario Maker

Articole asemanatoare

Back to top button