Gaming

Top 3-Jocuri Inspirate din Carti

Cartile! Cu totii le avem inca biblioteca, desi unii dintre noi le folosesc doar pe post de suport de monitor, pana pentru birou atunci cand acesta se clatina, sau in cazuri extreme mai si citesc din ele cand e vorba de vreun examen. Pentru ceilalti ele sunt o sursa unica de cultura si… inspiratie. Spre deosebire de unii dintre jucatori, creatorii jocurilor au folosit serios aceasta sursa asa ca va propunem un excelent Top 3 Jocuri inspirate din carti. Pentru ca, umbla vorba in targ, cica literatura te face mai inteligent!

Locul 3 American McGee’s Alice

Fie ca vorbim despre clasicul joc bazat pe motorul grafic Quake sau de titlul recent, ambele jocuri sunt subiect de asa da cand vine vorba de productii de acest gen. American McGee, creatorul jocului, este unul dintre veteranii industriei, lucrand la titluri celebre precum Quake 1 sau Doom, dar si reputatia de a fi unul dintre cei mai sariti de pe fix creatori. Ambele jocuri au la baza povestea lui Alice, doar ca rastalmacita si reimaginata intr-o cheie horror, unde Alice este o adolescenta ce manuieste cu indemanare un cutit. Este o poveste neagra, plina de suspans si secvente de actiune bine scenarizate, care, dupa parerea noastra, nu este o copie a cartii, ci o reinterpretare ce a nascut un joc bun fara doar si poate.

Locul 2: Seria The Witcher

Cu toate ca primul joc a avut ceva probleme la lansare, este inca un exemplu de titlu care a plecat de la un personaj dintr-o carte si a generat un urias univers virtual, avand totusi la baza… seria de romane. Avem un vanator de strigoi si alte orocotile ale noptii, cu un trecut misterios, care umbla dupa el cu doua sabiute, totul condensandu-se intr-un joc de actiune cu elemente RPG fantastice senzational. Cu toate ca autorul cartilor, Andrzej Sapkowski, nu este cel mai mare fan al jocului, considerand ca acesta nu surprinde cum trebuie romanele, jocurile sunt un succes colosal, cu o poveste extrem de bine scrisa, urcusuri si coborasuri narative, rasturanari de situatie si un gameplay excelent pus la punct.

Locul 1: Metro 2033

Inițial un roman post-apocaliptic al autorului rus Dmitri Glukhovsky, Metro 2033 este un joc adaptatat asa cum trebuie dupa o carte. De fapt, este unul din putinele jocuri inspirate dintr-o creatie literara care respecta cartea asa cum trebuie. Actiunea se desfasoara intr-o Rusie ravasita de un razboi nuclear, unde oamenii traiesc in metrourile moscovite, eroul nostru Artyom fiind primul copil nascut in aceasta retea subterana. De aici pana la jocul de exceptie care este Metro 2033 a fost un drum anevoios, aceste fiind cat pe ce sa nu fie terminat, dar echipa de dezvoltatori a fost atat de dedicata proiectului incat a reusit sa scoata la lumina unul dintre cele mai memorabile si mai bine scenarizate jocuri din ultimi 10 ani. Este un clasic instant fara doar si poate si de aceea, cel mai bun joc inspirat dintr-o carte.

Daca mai stiti jocuri grozave inspirate din carti, pe care nu le-am mentionat le asteptam pe pagina de Facebook sau in sectiunea de comentarii.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button