MORE

Top 10 lucruri amuzante de cautat pe Google!

Google este un motor de cautare foarte competent si de obicei serios. Dar se mai intampla sa fie facut si de niste programatori care in unele cazuri se mai plictisesc, asa ca adauga diverse functii mai neortodoxe pe care utilizatorii fie nu le descopera vreodata, fie nu inceteaza sa le mai foloseasca dupa ce dau de ele. Ca urmare, v-am pregatit o lista cu 10 astfel de lucruri pe care le puteti gasi in Google.

Foarte important de mentionat. Unele din aceste rezultate apar doar daca setati Engleza ca limba standard pentru Google. Atfel nu vor functiona.

Acestea fiind spuse…

Do a barrel roll

Ce ar trebui sa se intample: Motorul de cautare ar trebui sa returneze rezultatul pentru cautare, in acest caz definitia pentru „Do a barell roll”. O expresie popularizata de seria de jocuri Star Fox.

Ce se intampla: Pagina face o tumba.

Askew

Ce ar trebui sa se intample: Ar trebui sa fie afisat rezultatul de cautare pentru termenul „askew” care descrie actul de a stranba ceva

Ce se intampla: Intreaga pagina este inclinata. Ceva foarte amuzant de folosit atunci cand esti la PC-ul cuiva care simte nevoia sa tina totul foarte ordonat.

A long time ago in a galaxy far, far away

Ce ar trebui sa se intample: Ar trebui sa fiti directionati la cel mai popular articol despre Star Wars, foarte probabil o noua teorie despre a cata clona a Imparatului este Supreme Lider Snooky

Ce se intampla: Pagina de rezultate ia forma textului de la inceputul fiecarui film Star Wars, cu aceeasi culoare galbena pe un fundal negru.

<blink>

Ce ar trebui sa se intample: Probabil ar trebui sa vedeti rezultatul pentru „a clipi” sau cine stie ce comanda HTML obscura exista cu acest nume

Ce se intampla: Orice aparitie a cuvantului „blink” de pe pagina va incepe sa clipeasca.

Google in 1998

Ce ar trebui sa se intample: Ar trebui sa gasiti informatii despre geneza lui Google, despre cum a fost compania a fost infiintata.

Ce se intampla: Accesati literalmente varianta din 1998 a lui Google, completa cu infatisarea sa de atunci si cam singurele rezultate la care avea acces la acea vreme.

Zerg rush

Ce ar trebui sa se intample: Ar trebui sa aflati informatii despre tactica binecunoscuta de Starcraft prin care cel care controleaza factiunea Zerg va pompa zerglingi rapid si va ataca inamicul sau

Ce se intampla: Rezultatele cautarii vor fi atacate de sigla browserului Opera si devorate. Bine, nu este sigla Opera, ci de litera O din Google, dar asa cum arata inainte ca Google sa isi schimbe sigla. Pentru a impiedica disparitia rezultatelor va trebui sa omori fiecare „zerg”, pagina afisand pana si un contor de actiuni pe minut. Iar in cazul in care pierzi, la final literele te vor insulta executand urmatoarea manevra

GGzergoole

Atari Breakout

Ce ar trebui sa se intample: Ar trebui sa gasesti informatii despre clasicul joc Breakout.

Ce se intampla: Chiar gasesti informatii despre clasicul joc Breakout, dar daca vei cauta „Images”, atunci rezultatul se va transforma intr-un joc de Breakout functional, cu tot cu efectele sonore. Si daca bati primul nivel, al doilea in mod inexplicabil va fi plin de imagini cu hipopotami.

Roll a die si Flip a Coin

Ce ar trebui sa se intample: Ar trebui sa gasesti informatii despre cum sa arunci cu zarul sau cum sa dai cu banul

Ce se intampla: Google va afisa rezultatul aruncarii unui zar sau al aruncarii unei monede

Fruct vs Fruct

Ce ar trebui sa se intample: Ar trebui sa dai de blogul unui nutritionist amator care habar nu are despre ce vorbeste cand discuta despre valoarea unui fruct fata de altul, iar urmarirea sfaturilor sale probabil va duce la probleme grave de sanatate.

Ce se intampla: Google va compara direct cele doua fructe alese (doar in engleza), afisand compozitia chimica, valoarea lor nutritionala si multe alte detalii utile. Spre exemplu: Apple vs Bannana

Super Mario Bros

Ce ar trebui sa se intample: Nintendo ar trebui sa iti dea copyright strike pentru ca ai folosit numele Super Mario Bros fara voia lor.

Ce se intampla: Rezultatul va afisa informatii despre Super Mario Bros, iar in dreapta va fi prezenta acea cutiuta cu semnul de intrebare pe care o poti asalta cu click-uri, oferind un sentiment placut de familiaritate.

[The Guardian]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button