GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

TOP 10 Cele mai tari JOCURI așteptate în această toamnă

Acum că am trecut de prima jumătate a anului, marea majoritate din anunțuri și lansări de jocuri au avut loc peste vară la E3 și Gamescom, însă mai avem destule titluri de care să ne bucurăm până la finalul anului.

Mai jos enumăr doar câteva jocuri pe care abia aștept să le încerc:

Life is Strange 2

Life is Strange a fost unul dintre cel mai bune jocuri choice-based din ultimii ani, cu o poveste emoționantă care te unge pe suflet, și care a avut un succes enorm când a apărut în 2015. Nu pot spune același lucru și despre prequel-ul Before The Storm, pe care nu vreau să-l iau la socoteală, pentru că a fost mai mult de umplutură. Cu toate acestea, Square Enix se întoarce cu partea a doua din serie, însă fanii lui Max și Chloe vor fi un pic dezamăgiți. Life is Strange 2 abordează o poveste nouă care nu are legătură cu Arcadia Bay și nici nu vom mai putea întoarce timpul înapoi, ci vom dobândi noi puteri. Cei care vor să afle noua poveste, jocul se lansează astăzi, 27 septembrie atât pe PC, cât și pe console.

Forza Horizon 4

Împătimiții de mașini se vor putea lua la întrecere în Forza Horizon 4. Ajuns deja la al 11-lea din seria Forza, anul acesta vei avea parte de un open-world racing game care să sperăm că nu va dezamăgi. Forza Horizon e genul de serie care foarte probabil că nu se va termina niciodată, însă nu mă plâng. După toate trailerele pe care le-am văzut de la E3 încoace, pot spune că arată din ce în ce mai bine. Jocul va avea mai bine de 450 de mașini și vei putea să-ți creezi propria ta cursă. În modul multiplayer, fiecare server va găzdui 72 de jucători, așa că competiția abia acum începe. Noul Forza se laudă cu un sistem dinamic de vreme, care va avea impact asupra terenului.

Nu în ultimul rând, Microsoft promite și ceva expansiuni în viitor, așa că vom primi conținut destul cât să nu mă plictisesc în prima luna și să nu-l mai deschid niciodată. Forza Horizon 4 ajunge pe Xbox One începând cu 2 octombrie.

Assassin’s Creed Odyssey

Nu ar fi anul complet fără un titlu nou din seria Assassin’s Creed. Odyssey este cel de-al 11-lea titlu din serie și așa cum deja ne-am obișnuit, va fi un open-world RPG plasat în Grecia antică. De la Origins încoace, seria pare să se concentreze mai mult pe partea istorică. Dacă anul trecut am putut să escaladăm piramide și să explorăm Egiptul antic, în Odyssey, vei putea să fii un adevărat Spartan. De data aceasta, vom avea opțiuni de dialog și în funcție de alegerile tale, vei avea parte și de câteva sfârșituri alternative.

Assassin’s Creed Odyssey va fi disponibil pe PC, Playstation 4 și Xbox One pe data de 5 octombrie 2018.

Call of Duty: Black Ops 4

Call of Duty: Black Ops 4 va fi primul titlu din seria Call of Duty care nu va avea campanie single-player și se bazează doar pe partea de online. După toată nebunia cu battle royale, marea majoritate a FPS-urilor au introdus acest mod într-o formă sau alta, iar COD nu face excepție: modul Blackout a fost foarte lăudat de cei care au testat jocul în open beta. Pe de altă parte, vom vedea ce durată de viață va avea acest joc, având în vedere conținutul destul de subțire pregătit pentru lansare.

COD: Black Ops 4 va fi lansat pe 12 octombrie 2018 atât pe PC, cât și pe PS4 și Xbox One.

StarLink: Battle for Atlas

Star Fox primește în sfârșit o continuare, însă nu de la Nintendo. Seria a fost preluată de Ubisoft și vine cu îmbunătățiri semnificative atât în design, cât și gameplay. Vei putea explora universul și să formezi alianțe, dar în caz că te plictisești, jocul va avea și un mod co-op în splitscreen. Starlink va avea un sistem „toys-to-life” în care jucătorii vor putea cumpăra figurine care vor fi transpuse și în joc (așa cum Nintendo se folosește de Amiibo în marea majoritatea jocurilor exclusive).

Starlink: Battle for Atlas este disponibil din 16 octombrie, pe Nintendo Switch, Playstation 4 și Xbox One.

Battlefield V

Încă un an, încă un Battlefield. Call of Duty și Battlefield sunt într-o continuă bătălie de câțiva ani încoace pentru cel mai bun first-person shooter istoric. Acum doi ani am putut să luptăm în primul război mondial, ca în Battlefield V să facem tranziția în cel de-al doilea război. Lăsând glumele la o parte despre EA și jocurile pe care le-au scos în ultima vreme (vă mai aduceți aminte de haosul Mass Effect Andromeda?), noile jocuri Battlefield au mai spălat din reputație – DICE a păstrat campania single-player față de noul COD și a mai adăugat și un mod co-op numit „Combined Arms” dar nu în cele din urmă, și un mod battle royale, ca să fie lista completă.

Se anunță un joc cu de toate, cu destulă acțiune să ajungă la toată lumea. Battlefield V are ca dată de lansare 20 noiembrie, pe PC, PS4 și Xbox One.

Red Dead Redemption 2

După 8 ani de la lansarea primului Red Dead Redemption, Rockstar Games a anunțat că ne vom întoarce în vestul sălbatic, începând din 26 octombrie. Având în vedere succesul pe care l-a avut GTA V, Red Dead Redemption 2 pare să urmeze aceeași rețetă, având atât campania single-player, dar și o versiune online despre care nu vom afla prea multe până la lansarea din luna noiembrie. Cu toate acestea, mă aștept ca noul Red Dead să nu dezamăgească, ba chiar să-și facă loc și pe lista de Game of the Year de anul acesta.

Hitman 2

IO Interactive se întoarce cu o continuare a jocului stealth Hitman lansat în 2016, unde bineînțeles, Agentul 47 (care în mod ciudat îmi aduce aminte de Bruce Willis) are noi ținte pe care trebuie să le elimine. Nimic nou aici,  iar în ceea ce privește gameplay-ul, dezvoltatorul nu s-a străduit prea tare – în plus față de predecesorul său, este introdus un mod co-op numit „Sniper Assassin”. Să nu uităm totuși că Hitman 2 va fi cel de-al 7-lea joc din această serie, și foarte probabil că nu va fi nici ultima.

Fallout 76

Bethesda a trecut de la Fallout 4 direct la 76 – ceea ce ne dă de înțeles că acest titlu nu va avea nicio legătură cu jocul lansat în 2015.

Fallout 76 va fi primul joc din serie care va fi exclusiv online multiplayer, și se va baza pe supraviețuire, combat, dar și construirea propriei baze împreună cu echipa ta. Vom afla abia pe 14 noiembrie dacă se ridică la nivelul așteptărilor, mai ales că Bethesda intră pe un teritoriu nou cu această serie.

Just Cause 4

Rico Rodriguez se întoarce într-o nouă aventură scăpată de sub control în Just Cause 4. De data aceasta, ne confruntăm cu condiții meteo extreme, de la tornade, până la furtuni tropicale, însă nimic nu-l poate împiedica pe Rico să-și învingă adversarii.

Just Cause 4 încheie sezonul lansărilor pe 2018, așa că vei avea cu ce să te delectezi până anul viitor. Rico își face apariția atât pe PC, cât și pe PS4 sau Xbox One din 4 decembrie.

În ciuda faptului că anul acesta nu am avut parte de prea multe jocuri care să nu continue o serie deja arhicunoscută, pot spune că avem destule titluri care să ne țină ocupați până la sfârșitul anului. Nu vreau să mă pronunț încă, dar sper ca măcar câteva din cele pe care le-am enumerat vor ajunge pe lista nominalizărilor pentru GOTY. Asta desigur, dacă nu vor fi o dezamăgire prea mare.

Lasă-ne un comentariu și spune-ne dacă ar trebui să mai adăugăm vreun titlu la această listă, pe care trebuie să-l jucăm.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button