MORE

Top 10 companii inovatoare in Europa

Top 10 companii inovatoare in Europa? Cererile de brevete si patente la EPO au crescut anul trecut, ceea ce arata interesul pieței europene pentru inovatie. Creșterea este cauzata insa de aplicațiile non-europene si asta pentru ca 65% dintre acestea sunt din Asia si SUA. In Europa, cele mai bune rezultate din domeniul inovării sunt înregistrate de tari cu o economie puternica si stabila: Germania, Franta, Olanda, Elvetia si Marea Britanie.

top companii

Potrivit datelor EPO, Europa are cele mai putine aplicatii in tehnologia computerelor, unde USA conduce detasat. Domeniul medical ramane domeniul cu cele mai multe aplicatii, urmata de biotehnologie, energie si comunicare digitala.

In top ten, 5 companii sunt europene, 3 vin din Asia, iar 2 din USA. Samsung este in top (peste 2500 de aplicatii), urmat de Philips si Siemens. Cea mai interesanta crestere o inregistreaza Huawei care a depus 1600 de aplicatii, dar cu aproape 50% mai mult ca anul trecut. Samsung, desi ramane pe primul loc, inregistreaza o scadere de aproape 10% fata de anii precedenti.

 

 

 

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button