MORE

Toonz devine gratuit si Open Source

Daca sunteti un fan al filmelor produse de Studio Ghibli si ati visat sa faceti intr-o buna zi ceva similar, am o veste buna pentru voi. Software-ul de animatie folosit pentru realizarea unor pelicule precum Spirited Away va deveni in curand gratuit si Open Source.

Programul cu pricina se numeste Toonz. Se afla pe piata in diversele sale iteratii de mai bine de 20 de ani, fiind utilizat la realizarea si a unor seriale celebre, ca Futurama, sau chiar a unor jocuri. Daca mai tineti minte Captain Claw sau Discworld 2, atunci ati vazut de ce poate fi in stare acest program cand vine vorba de animatii.

Software-ul va fi disponibil din ziua de 26 martie pe pagina oficiala, sub o forma numita OpenToonz, care include o varietate de imbunatatiri facute chiar de Studio Ghibli de-a lungul timpului.

O varianta Premium a lui Toonz inca va mai fi disponibila pentru companiile care vor sa aiba acces la variante specializate si individual customizate, dar pentru publicul general nu va mai fi nici un cost asociat.

Asa ca daca sunteti un amator al animatiilor, o sa aveti la indemana un soft extrem de puternic in viitorul foarte apropiat.

[Dwango]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button