MORE

Tom Cruise si… NASA

La inceputul anilor 2000, Tom Cruise lucra la filme precum Misiune Imposibila II, Minority Report si Ultimul Samurai. Cu toate acestea, cand nu era ocupat sa interpreteze rolul principal, dadea sfaturi celei mai mari agentii spatiale cum poate sa isi faca site-ul mai bun. Asta conform fostului administrator NASA Sean O’Keefe caruia i s-a spus sa upgradeze site-ul in 2002 pentru ca nu intrunea regula celor 3 click-uri, ce dicteaza ca un user sa pata ajunge la rezultatul cautat in doar 3 click-uri simple.

Aceasta este o alegere interesanta de cuvinte in contextul in care actorul a jucat rolul principal in 2013 in filmul Oblivion, insa Cruise si-a facut punctul de vedere inteles. „A venit si a vizitat birourile intr-o zi si este un mare fan al spatiului, cu tot tacamul,” spune O’Keefe. „Mi-a spus ‘Aveti un site grozav, cu tone de informatii si este conceput perfect pentru cei ce fac cercetare pentru facultate oriunde pe glob sau pentru cei din domeniu, insa pentru noi ceilalti sunt suficiente 3 clickuri ca sa uitam ce cautam. Cand vrei sa mergi la urmatoarea informatie te trezesti in mijlocul pustietatii.”

Ajutorul actorului nu s-a incheiat aici. Cruise a oferit NASA cu imprumut unul dintre „tech heads”-urile sale care sunt in mod normal realizate pentru trailerele filmelor. O’Keefe a acceptat. In vreme ce fostul sef admite ca agentia si-a schimbat de atunci imaginea site-ului pentru a-l face mai interesant si mai ospitalier, alt angajat NASA a declarat pentru Space News ca redesign-ul site-ului a fost realizat de catre un contractor si nu de catre echipa lui Cruise (care erau si ei „oameni buni si inteligenti”). Website-ul NASA a suferit recent o noua schimbare de fata ce se axeaza mai mult pe social media si video-uri online. Cu toate acestea nu exista nici o dovada cum ca Val Kilmer a avut vreun cuvant de spus in dezvoltarea sa.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button