MORE

Toleranta zero pentru hartuirea online in League of Legends!

Producatorul celui mai popular joc video din lume la ora actuala face un pas indraznet in eforturile de a preveni hartiurea online. Riot Games au anuntat intr-un articol publicat pe blog saptamana trecuta ca jucatorii de pe continentul Nord-American (Est Europenii, aparent, sunt mai educati decat americanii… care vad hartuire la fiecare pas) au acces acum la un nou sistem de „reforma” care adreseaza comportamentul abuziv in jocul online League of Legends.

Daca joci o runda si ai parte de limbaj abuziv din partea unui coechipier sau inamic, poti raporta acel jucator la sfarsitul rundei – ca de obicei. Dar acum exista un sistem implementat pentru a procesa automat continutul mesageriei din joc a unui jucator. Va „valida” raportul si va emite un „reform card” catre jucatorul ofensiv, detaliind comportamentul si pedeapsa pe care o va primi, in speranta de a imbunatati interactiunile lui sau ei cu lati jucatori pe viitor.

„Daca un jucator foloseste un limbaj cu continut excesiv sau plin de ura (precum homofobie, sexism, rasism, amenintari cu moartea s.a.m.d), sistemul va putea interzice definitiv accesul jucatorului!” a elaborat Jeffrey Lin, Lead Social Systems Designer pentru Riot Games, intr-un comentariu la articol. Pedeapsa ar trebui acordata in termen de 15 minute de la terminarea unei reprize de joc. Dar cat de precis poate fi un asemenea sistem automatizat?

„In termeni de alarme false, am adunat de curand membri ai echipelor Player Support si Player Behavior din jurul lumii, pentru a evalua manual mii de loguri de chat, iar rata alarmelor false a fost de ordinul 1 din 6000,” spune Lin.

Sistemul de reforma este momentan intr-o perioada de „testare”, ceea ce inseamna ca angajatii Riot Games for verifica initial cateva mii de rapoarte.
Daca totul merge bine, va fi extins la toate regiunile in care League of Legends este disponibil – Europa, Coreea, China si Asia de Sud.

„League of Legends” duce demult campania de a frana agresiunea si hartuirea online, introducand metode inovative de a contracara limbajul agresiv si a imbunatati comportamentul jucatorilor.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button