Telefoane

Toate telefoanele Samsung Galaxy Note 7 erau în pericol de explozie

Samsung a dezvăluit rezultatul investigației minuțioase a problemei de volatilitate prezente în telefoanele Samsung Galaxy Note 7, ia rezultatul este neașteptat.

Samsung nu a confirmat problema de toleranțe incorecte raportată anul trecut de un investigator independent, în schimb, a confirmat că toate telefoanele Galaxy Note 7 pot exploda. Problema nu era limitată la un singur tip de baterie sau doar la un procent mic din telefoane. Toate erau capabile să declanșeze un mic incendiu, așa că rechemarea tuturor modelelor de pe piață a fost decizia corectă.

https://youtu.be/6s4uqr1serU

Două defecte principale au fost identificate, fiecare fiind specific unui anumit tip de baterie. Modelele produse de Samsung SDI aveau o poziționare incorectă a electrozilor negativi din colțul bateriei, ducând la producerea unui scurtcircuit. Iar în cazul bateriilor produse de Amperex, bavura rămasă după sudarea elementelor bateriei putea penetra învelișurile sale protective, ducând tot la un scurtcircuit. Inițial, Amperex a declarat că bateriile sale nu aveau probleme de volatilitate, dar investigația a dovedit contrariul. Câțiva factori adiționali au fost găsiți care au agravat aceste două probleme, cum ar fi un strat de izolare insuficient în unele situații.

Samsung a luat acest incident în serios, așa că a implementat o nouă serie de teste menite să prevină repetarea sa. Acestea includ lucruri precum analizarea bateriilor cu raze X și încercări mai riguroase a durabilității bateriilor.

Morala poveștii ar fi că dacă în acest moment  mai există o persoană care deține un Galaxy Note 7 neexplodat și crede că dacă nu s-a stricat până acum, atunci nu se va strica vreodată, ar fi bine să scape de telefon, fiindcă explozia sa este inevitabilă.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button