MORE

Toate RX 480 au 8GB de VRAM

Placile video Radeon RX 480 vin in doua variante generale, cu 4 si cu 8GB de memorie video. Cel putin asta pare la prima vedere, dar la o inspectie mai detaliata, cam toate au 8GB VRAM.

Variantele gasite in comert de RX 480 cu 4GB de memorie video s-au dovedit a avea aceleasi chip-uri de memorie ca varianta cu mai mult VRAM, doar ca jumatate dintre ele erau dezactivate. Era oarecum previzibil, din moment ce oamenii care au primit variante de recenzie a variantei de 8GB s-au trezit ca li s-a oferit si un BIOS special care putea comuta intre 4 si 8GB.

Si atunci, daca exista practic un singur model, de ce nu se vand pur si simplu doar varianta de 8GB la 200 de dolari/300 euro? Pentru ca nu toate modelele se pot folosi cum trebuie de memorie.  Inevitabil va puteti astepta sa apara pe internet acel BIOS care sa permita activarea restului memoriei. Daca faceti asta, ar trebui sa va pregatiti pentru ceva instabilitati, pentru ca memoria suplimentara este de obicei dezactivata fiindca nu functiona cum trebuie.

Ca urmare a procesului de binning, elementele care nu functioneaza in parametri normali sunt dezactivate, intr-o incercare de a face totusi un produs final functional. Nu inseamna ca in mod convenabil fix 4GB de VRAM pur si simplu nu au functionat vreodata. Poate a fost vorba chiar si de numai 500MB pe un model sau ca erau utilizabili stabil toti cei 8GB, dar nu la performanta care trebuia. Daca nu se incadra in specificatiile placii video, atunci memoria a fost dezactivata pana cand s-a ajuns la 4GB care functionau cum trebuie, fiindca aceasta era specificatia pentru modelul secundar. Sigur, ar fi putut sa faca modele de 6GB, dar asta ar fi adus alte dureri de cap daca mai mult de 2GB erau defecti. 4GB este metoda sigura pentru recuperarea pierderilor.

Asa ca daca va trece prin cap sa activati restul memoriei, aveti grija cu ce experimentati.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button