MORE

Toate masinile Tesla noi vor include un GPU Nvidia GTX Titan pentru procesare!!!

GTX Titan este GPU-ul care se va regasi in toate noile masini Tesla. Compania tocmai a facut publica o serie de noi informatii despre Model 3, printre care si anuntul ca toate masinile construite de companie in viitor vor veni cu hardware ce va transforma respectivele masini intr-un vehicule capabile sa se conduca singure.

Dupa ce in urma cu doar cateva zile Tesla a pseudo-anuntat un nou produsastazi a venit un comunicat care releva faptul ca TOATE masinile construite de Tesla, inclusiv Model 3, vor include optiuni de auto-conducere.

Totusi, probabil cea mai interesanta parte din anunt vine chiar din gura lui Elon Musk.

„Modelul 3 va avea hardware-ul necesar pentru a asigura o autonomie completa. De fapt, totul tine de software-ul Tesla Vision, dezvoltat in house de catre companie. Acest nou program dezvoltat de Tesla este independent de hardware si il putem rula atat pe arhitecturi Nvidia, AMD sau Intel, cu toate ca pana la urma am ales un GPU Nvidia GTX Titan ca procesor central pentru reteaua noastra neuronala artificiala . A fost o alegere grea intre AMD si Nvidia. Pana la urma ne-am decis sa folosim hardware Nvidia.”

Aceasta noua retea neuronala artificiala nu va fi disponibila chiar din primele luni de la vanzare a masinii, masinile cu hardware 2.0, adica autonomie full, vor avea mai putine optiuni de auto-conducere, comparativ cu prima serie, urmand ca in decursul a catorva luni acestea sa primeasca noi imbunatatiri. Practic ceea ce vrea Tesla este sa poti „conduce” masina fara sa atingi volanul. Asa cum faci cu GPU-ul din calculator.

[Tesla]

 

Articole asemanatoare

16 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button