GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Toate jocurile X sunt acum gratuite pe Steam

Dacă vreți să butonați un simulator spațial profund pentru câteva zile, găsiți acum pe Steam toate jocurile din seria X făcute de Egosoft atât la preț redus, cât și gratuite până luni.

Asta înseamnă că puteți să vă distrați cu vechiul X Beyond the Frontiere, cu X-Tension, vă puteți bucura de minunățiile lui X2 The Threat, de cea mai bună grafică din anul 2005 cu X3 Reunion și a numeroaselor sale extensii. Apoi…a veți și X Rebirth, a cărui variantă de lansare a fost cea mai mare dezamăgire a epocii sale, dar care chipurile ar fi mai bun acum cu varianta refăcută și cele două expansion-uri.

Pentru cei care nu știu despre ce este vorba… atunci probabil week-end ul gratuit nu va fi de folos, are să vă ia cam atât de mult pentru a învăța cum să jucați jocurile X. La nivel de bază, acestea sunt simulatoare spațiale la care veți începe prin a controla o singură navă, una ce are inerție și care nu poate ricoșa de pe ziduri dacă vorbim de oricare alt joc în afară de X Rebirth. Dar cu timpul veți ajunge la concluzia că aveți parte de ceva mai mult ca un joculeț la care zburați prin spațiu, făcând comerț sau nimicind pirați. Jocurile X pot deveni cu ușurință strategii de nivel interstelar, la care controlați flote comerciale și forțe armate vaste, de la un umil Argon Discoverer în care abia dacă încape un om, la ceva de talia unui Boron Megalodon, în care poate încăpea cam fiecare altă navă mai mică.

Sigur, nu o să aveți când să strângeți bani pentru un Megalodon în acest week-end, decât dacă trișați. La urma urmei, sunt jocuri de singleplayer. Nu e de parcă există vreun publisher malefic care încearcă să vă împiedice să vă distrați de unii singuri. Și în cazul în care vă întrebați cu ce sunt aceste jocuri mai bune ca Elite Dangerous… răspunsul ar fi destul de multe, dar cele mai esențiale se pot rezuma la: SETA și Jump Drive. Nu trebuie să stai trei ore să ajungi unde vrei, din moment ce ori poți sări acolo folosind un motor special, ori poți comprima timpul până ești acolo într-o fracțiune din durata normală de mers.

Distracție plăcută, aveți grijă la Xenon.

[Steam]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button