MORE

Toate jocurile Tribes sunt gratuite

Sarbatorind mai bine de 20 de ani de existenta a seriei Tribes, si reinvierea lui Tribes Ascend, studioul Hi-Rez a decis sa ofere gratuit, tuturor celor care doresc , absolut fiecare joc al seriei.

Iar cu aceasta ocazie, daca nu stiati, veti afla ca seria Tribes este mai vasta si mai veche decat credeati. Ceea ce numim astazi Tribes si-a inceput existenta ca un joc foarte diferit, numit EarthSiege, o parte din seria Metaltech, la care controlai roboti de lupta, intr-un stil similar cu MechWarrior. Asta era in 1994. Apoi seria a continuat cu EarthSiege 2 in 1996, pastrand acelasi stil de joc.

Abia in 1998 a fost lansat primul Tribes, transformand jocul cu roboti de lupta intr-un FPS la scara masiva, in care controlai ocazional si masinarii de lupta, de obicei nave de atac sau de transport. Un fel de precursor pentru Planetside. Tribes a fost un FPS foarte important, acesta definind concepte care au fost mai tarziu preluate de seria Battlefield, cum ar fi o harta care nu incape intr-un buzunar.

Trei ani mai tarziu, in 2001, a fost lansat  Tribes 2, care a continuat sa impinga seria mai departe, fiind amintit adesea ca un joc excelent la vremea sa. Din pacate, al doilea razboi mondial era in voga la acea vreme, asa ca seria a inceput sa intre in conul de umbra al primelor jocuri Battlefield. Tribes Aerial Assault a fost lansat un an mai tarziu pentru Playstation 2, iar in 2004 seria a facut un ultim efort cu Tribes Vengeance, produs de Irrational Games, care avea pana si o campanie de singleplayer, nu doar multiplayer ca celelalte.

Regretabil, seria a picat complet de pe harta in ultimul deceniu, pana cand Hi-Rez a cumparat franciza si a lansat Tribes Ascend, pe care l-au abandonat la abia un an dupa lansare. Dar acum promit ca vor reinvia totul, chiar daca reputatia lor este predominant in toaleta, in ceea ce priveste comunitatea jocurilor Tribes. Oferirea gratuita a intregii serii este ca o ramura de maslin pentru fani, un pas catre indeplinirea promisiunii facute atunci cand au anuntat Tribes Ascend. Daca trecutul este in siguranta, sa vedem acum ce ne va aduce viitorul.

[Hi-Rez]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button