ȘtiriTech&IT

Toate funcțiile noi introduse de iOS 16.4

Nu mai e mult de așteptat până când Apple va lansa o nouă versiune a sistemului lor de operare pentru iPhone. iOS 16.4, conform analistului Mark Gurman, se va lansa cam în 3 săptămâni, mai exact prin aprilie. Așa că ăsta e un moment la fel de bun ca oricare altul să trecem prin funcțiile noi care vor fi introduse de noua actualizare.

Emoji noi, meniu nou pentru versiunile beta, notificări de la pagini web și altele

ios 16.4 emoji
Sursa: Emojipedia

Nu mai puțin de 15 noi emoji-uri vor fi introduse în iOS 16.4. Printre ele se numără o meduză, trei inimi în culori diferite, un evantai și un elan. Pe lângă iOS 16.4, emoji-urile vor fi disponibile și pe iPadOS 16.4, watchOS 9.4 și macOS Ventura 13.3, deci pe toate dispozitivele companiei.

ios 16.4 beta menus
Sursa: Macrumors

În plus, un nou meniu își va face sosirea în meniul unde actualizezi sistemul de operare. Începând cu noul iOS, vei putea downloada și instala o versiune beta, direct din meniul telefonului și nu mai trebuie să intri pe site și să instalezi manual fișierul .ipsw. Mai mult, în viitor ăsta va fi singurul mod prin care vei putea să îți instalezi o versiune de test, strategie care va scădea mult numărul cazurilor în care versiunile de beta pentru dezvoltatori (pentru care trebuie să plătești) sunt distribuite online gratuit.

ios 16.4 web notifications
Sursa: Macrumors

În această versiune nouă, cei de la Apple au adăugat un nou soi de notificări. Site-urile de pe web vor putea trimite alerte, bannere și așa mai departe ca oricare aplicație instalată din App Store. Tot ce trebuie să faci pentru asta este să salvezi site-ul pe home screen folosindu-te de un buton ascuns în setări.

Probabil cea mai mare schimbare adusă de iOS 16.4 este arhitectura aplicației Home, care a fost refăcută. Inițial, Apple a vrut să lanseze asta în iOS 16.2, dar au trebuit să bată în retragere din cauza bug-urilor și problemelor. Principalele zone unde s-a lucrat serios au fost eficiența, fiabilitatea și performanța. Bineînțeles că pe lângă toate funcțiile noi enumerate mai sus, o mulțime de bug-uri și probleme au fost rezolvate.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button