TECH

Toate căștile Rift de VR s-au stricat simultan

Cineva de la Oculus a dat-o în bară rău de tot pe parcursul zilei de ieri: un certificat expirat pare să fi blocat toate căștile Rift VR, utilizatorii fiind pentru multă vreme în imposibilitate de a porni software-ul de pe dispozitiv.

Problemele au fost raportate mai întâi pe Reddit, unde un post pe această temă a adunat sute de comentarii. Problema pare să fi rezultat din faptul că Oculus nu a actualizat un certificat expirat odată cu actualizarea de sistem a lui Rift, care a dus la afișarea mesajului de eroare „Nu poate fi găsit serviciul Oculus Runtime”.

Compania a confirmat în cele din urmă că problema a fost la ei, ceea ce nu a mulțumit deloc utilizatorii. Unii dintre ei au apelat la soluții drastice, schimbând data și ora sistemului, dar acest lucru nu este recomandat, deoarece ar putea strica lucrurile și mai mult.

Un membru al personalului Oculus de pe forumurile companiei a confirmat problemele, cerând scuze în numele companiei.

Echipele noastre își cer scuze pentru eventualele neplăceri pe care această problemă v-ar putea-o cauza și vă apreciază răbdarea în timp ce lucrăm la o soluție. Vom publica mai multe actualizări aici, pe măsură ce le avem. Mulțumiri.

După aproape o zi plină de întreruperi, compania a emis un patch oficial pe care-l puteți descărca de aici. Mai multe detalii despre cum să vă aduceți Rift-ul înapoi în stare de funcțiune puteți găsi aici.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button