TECHTech&ITTelefoane

Toate aplicațiile de Android vor trebui să treacă la 64 de biți…dar nu acum

Știți cum majoritatea aplicațiilor de Android în acest moment funcționează pe Android 4, deși este vechi de 6 ani de zile și vine cu bagaj care limitează ce pot face în anumite cazuri? Eh, asta se va schimba în… 2019.

Google anunță că din luna august 2019 va accepta doar aplicații care au o variantă pe 64 de biți pe Play Store. Asta nu înseamnă că se renunță la compatibilitatea pe 32 de biți, așa ceva probabil se va întâmpla abia prin 2020 sau 2021, după ce măsura va fi deja în vigoare și nimeni nu mai face aplicații exclusive de 32 de biți. Dar această schimbare înseamnă că dezvoltatorii vor trebui să suporte minimi sistemul de operare Android care poate rula aplicații pe 64 de biți, iar acesta este Android 5, vechi de doar trei ani de zile. Dezvoltatorii vor mai trebui să treacă și la interfața de programare a lui Android 8 de prin vara anului viitor.

Și la cel fel de schimbări ne putem aștepta noi, utilizatorii de rând, ca urmare a acestei decizii? Poate aplicații care nu mai sunt legate de limitările lui Android 4. Poate aplicații care vor fi ceva mai stabile din moment ce nu vor trebui să funcționeze pe sisteme de operare antice? Probabil nu vor fi foarte multe diferențe, dar este măcar un pas important în numele progresului. Unul făcut deja de Apple cu ani în urmă.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button