MORERSS PaginaDeMediaTECH

Tipul ăsta și-a construit un echipament de minat în portbagajul unui BMW

Oare unde se va opri fenomenul ăsta de „flex” luat parcă din Dedeman (ha,ha…)? Dacă până și un BMW a devenit casă pentru echipamente de minat criptomonedă, atunci chiar că ajungem să facem chestii de genul mai mult din plictiseală, sau ca să-i facem pe alții să-și bage unghia-n gât.

Cum-necum, Simon Byrne și-a burdușit portbagajul BMW-ului său i8 cu șase plăci video Nvidia RTX 3080, și susține că rigul nu e pus la mișto, ci chiar funcționează. Acesta este alimentat de bateria mașinii, însă minatul de fițe nu este foarte practic, din moment ce căruța trebuie să aibă portbagajul deschis, altfel drăcia se supraîncălzește și crapă.

Fiind întrebat de ce a ales să construiască un mining rig într-un BMW, și dacă acesta chiar funcționează, Byrne răspunde foarte senin: „Da, merge, am făcut-o ca să-i enervez pe gameri”. Afirmația în sine nu denotă neapărat opulență, cât faptul că individul este foarte bazat. La o adică, tipul chiar are o fermă de minat cryptocurrency, alcătuită din 78 de 78 de PNY GeForce RTX 3080-uri.

BMW i8

Nu știu cum este posibil ca unii să fenteze atât de agil criza de plăci video și să scape basma curată, dar cert este că asta implică foarte multe resurse. Vorbim aici de volatilitatea cryptocurrency. Ce te faci dacă Bitcoinu’ se duce naibii peste noapte și tu nu îți poți recupera investiția sau rinichiul de care te-ai despărțit atunci când ți-a venit ție ideea să minezi în Roșia Montană virtuală?

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button