GamingRSS PaginaDeMediaTech&IT

Tim Sweeney acuza companiile de gaming ca ar fi prea politice

Tim Sweeney este o figura cunoscuta in industria jocurilor video si in prezent este CEO Epic Games. Sub conducerea sa, compania a inregistrat cel mai mare succes recent al industriei sub forma lui Fortnite. Chiar daca este intr-o pozitie destul de calda si comoda, Sweeney nu s-a ferit insa sa vorbeasca despre industria de gaming in cadrul summit-ului DICE. Acesta acuza companiile de gaming ca sunt prea implicate in politica si crede ca acest lucru ar trebui sa inceteze.

Tim Sweeney a elaborat dupa aceea pe Twitter ceea ce voia sa zica in cadrul summit-ului, iar argumentul sau este ca jocurile nu ar trebui sa evite subiectele politice. In schimb, acesta este de parere ca subiectul ar trebui abordat dintr-o perspectiva creativa, nu una de marketing. De asemenea, a vorbit si despre platformele care gazduiesc jocurile si faptul ca acestea ar trebui sa functioneze ca platforme neutre pentru industria de divertisment. In acest fel, fiecare poate sa isi respecte propriile credinte si sa nu fie judecat din acest punct de vedere.

Discursul lui Tim Sweeney a atins si o multime de subiecte destul de sensbilie ale industriei de gaming, inclusiv legaturile cu marketing-ul, loot box-urile, jocurile cross-platform si securitatea datelor. In cazul ultimului subiect, acesta a dat vina pe Google si Facebook pentru ca au lansat produse gratuite pentru care utilizatorii platesc prin pierderea libertatii si a intimitatii personale.

Daca ai un produs nou, lansezi continut gratuit in-game pentru a castiga atentia oamenilor. Vrem sa fim priviti la fel ca si Las Vegas, cu pacanele… sau vrem sa fim respectati la scara larga drept creatori de produse in care clientii isi pot pune increderea? Ceea ce ar trebui cu adevarat sa acceptam este accesul egal tuturor utilizatorilor, fara a crea un monopol cand vine vorba de platforme.

In mare parte pot spune ca sunt de acord cu parerile acestuia si nu pot decat sa laud curajul de a spune anumite lucruri in public. Stiu ca Epic Games nu este cea mai bine-vazuta companie din industrie, insa cred ca a avut cel mai puternic impact pozitiv al ultimilor ani asupra acesteia. Cu mult mai mult decat au miscat companii mult mai influente in acest domeniu.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button