PC

Tim Cook spune că Mac mini va continua să fie dezvoltat de Apple

Au trecut trei ani de la ultima actualizare a hardware-ului pentru Mac mini, astfel încât a existat o preocupare din ce în ce mai mare din partea fanilor mini-calculatorului independent față de soarta acestuia. Un răspuns prin email (aparent al lui Tim Cook) la întrebarea unui client nu reușește să calmeze complet spiritele.

Email-ul a fost obținut de MacRumors, și include răspunsul lui Tim Cook la întrebarea dacă un upgrade la Mac mini este sau nu programat pentru perioada următoare.

Mă bucur că vă place Mac mini. Și nouă ne place. Clienții noștri au descoperit atât de multe utilizări creative și interesante pentru Mac mini. Deși nu este timpul să dezvăluim detalii, planificăm ca Mac mini să fie o parte importantă a liniei noastre de produse care merge mai departe.

Desigur, spunând că Apple intenționează să păstreze Mac mini în gama de produse ar putea să însemne și că nimic nu se va schimba: nici nu vom primi unul nou, dar nici nu se va renunța la el. Mențiunea lui Cook că „nu este timpul să dezvăluim detalii” poate sugera că ceva nou vine în viitor, dar Apple încă nu spune clar acest lucru.

Prin comparație, Apple a anunțat în prealabil Mac Pro-ul modular, care va fi lansat cândva după acest an (fără să spună în mod clar anul viitor), iar iMac Pro va sosi în luna decembrie, după ce a fost anunțat pentru prima dată în luna iunie.

Atunci când a fost întrebat direct despre soarta acestui dispozitiv la o întâlnire cu jurnaliștii, Phil Schiller a refuzat să dea vreun fel de detaliu despre acest produs.

Pe această temă voi spune că Mac mini este un produs important în linia noastră de produse și nu l-am menționat, deoarece este o combinație între un produs destinat consumatorilor cu ceva utilizare profesională. Mac mini rămâne prezent în linia noastră de produse, dar nu mai e nimic de spus despre asta în acest moment.

Când Apple a anunțat noul Mac Pro modular la începutul anului, a schimbat prețul pentru Mac Pro-ul curent pentru a putea oferi specificații mai bune la un preț mai mic. Prin comparație, Mac mini nu a avut nicio schimbare de preț de listă de când a fost prezentat pentru prima oară.

Cu un preț de plecare de 499 dolari, Mac mini este în continuare de departe cea mai ieftină variantă pentru a rula macOS decât dacă ai cumpăra un iMac sau un MacBook, dacă ai deja monitor, mouse și tastatură.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button