MORE

Tim Berners-Lee a primit premiul ACM A.M. Turing

Tim Berners-Lee, omul responsabil pentru inventarea web-ului pe care îl folosim cu toții acum, a fost onorat recent cu premiul A.M. Turing, de către Association for Computing Machinery.

Acest premiu este menit să recunoască importanța realizărilor lui Berners-Lee, conceptul de World Wide Web fiind modul predominant prin care populația globului folosește în acest moment internetul. Acesta a mai realizat și primul browser web, precum și protocoalele de bază care fac posibilă funcționarea a cam tot ce vedeți acum pe net.

Și nu este vorba doar de un gest simbolic, premiul fiind acompaniat de suma de 1 milion de dolari. Fondurile pentru acest premiu sunt acordate de către Google. Premiul A.M. Turing împlinește cu această ocazie 50 de ani de existență, fiind acordat celor a care au contribuit cel mai mult la dezvoltarea informaticii. Este numit adesea premiul Nobel al informaticii.

Tim Berners-Lee a fost foarte recunoscător pentru această onoare și s-a folosit de ocazie pentru a își exprima dezamăgirea la modul în care creația sa este pervertită.

”Ideea că providerii de internet ar trebui să spioneze asupra cetățenilor și să le păstreze datele pentru șase luni este îngrozitoare”, a comentat Berners-Lee referitor la legislația Marii Britanii și la faptul că SUA permite acum providerilor de internet să vândă datele de navigare ale utilizatorului.

[BBC]

 

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button