Community

TikTok ar putea aduce în curând și jocuri pe platforma sa

TikTok nu dă semne că s-ar opri din cucerit lumea, iar după experimente cu NFT-uri și remunerat creatorii de conținut se pare că va adopta modelul Netflix și va introduce și o componentă de gaming. Acesta este rezultatul de pe urma parteneriatului cu Zynga, stabilit anul trecut. Primele teste pentru minigame-uri au început pe varianta din Vietnam a platformei, portrivit Reuters. Dacă testele vor oferi rezultate satisfăcătoare, TikTok le-ar putea oferi utilizatorilor ocazia de a încerca tot felul de jocuri direct din aplicație, iar asta este un salt imens pentru o platformă attât de populară.

TikTok a confirmat că a efectuat teste cu jocuri realizate în HTML5 cu ajutorul celor de la Zynga și al altor dezvoltatori third-party. Din ce se aude până acum, compania își propune să lanseze jocuri ad-supported, bazate pe platforma ByteDance, pentru a crește profiturile și engagement-ul. Mișcarea coincide cu anunțul parteneriatului cu Zynga, evidențiat prin lansarea aplicației Disco Loco 3D, primul joc HTML5 al dezvoltatorilor care ar putea fi în cele din urmă integrat direct în aplicație. Disco Loco 3D ar putea fi acompaniat și de Garden of Good, un minijoc gen FarmVille care îți permite să acumulezi puncte și să faci donații. Încă nu se știe dacă și acesta va fi introdus în final pe TikTok, dar viitorul apropiat aproape sigur va fi înghițit de o nouă obsesie, și anume gaming-ul pe TikTok.

ByteDance, deținut de TikTok, va începe, într-adevăr, cu testarea de minigames, dar ulterior are în vedere și dezvoltarea de jocuri mai complexe. Pe piața din China, astfel de jocuri încep să capete succes, iar asta merge mână în mână cu platforma Live Studio PC de la TikTok, adică o modalitate prin care poți face streaming din aplicație direct pe PC. Iar cu astfel de atuuri la îndemână, compania va menține monopol asupra industriei multă vreme de-acum înainte. Vorbim despre un miliard de utilizatori la nivel global și de profituri care anul trecut au ajuns la 11 miliarde de dolari, totul datorită reclamelor. Asta înseamnă un câștig mai mare decât Twitter și Snap laolaltă.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Back to top button