PCȘtiri ITTECH

Threadripper dispare din calendarul AMD pentru 2019

Threadripper a sosit ca o surpriză foarte plăcută prin vara lui 2017. O platformă foarte serioasă pentru cei care au nevoie de un număr foarte mare de nuclee destul de performante, dar la un preț ce nu se încadrează tocmai în categoria de „mâini și picioare”. Însă ediția de anul acesta a seriei pare că a dispărut fără urmă.

AMD și-a actualizat calendarul de lansări pentru anul 2019, iar varianta cea nouă (pe care o vedeți mai sus) nu pomenește generația următoare de procesoare Threadripper, bazată pe arhitectura Zen 2. Motivul pentru care Threadripper a fost scos din calendar nu este în acest moment cunoscut.

Ar putea fi pentru că AMD a decis să amâne lansarea noilor procesoare pentru anul 2020, o speculație fiind că dorește să producă pe cât mai multe procesoare Epyc poate, ce în esență sunt tot modele Threadripper, dar pentru servere.

O altă posibilitate speculată este cea că AMD a dorit să atragă atenția investitorilor asupra lansării iminente a procesoarelor Ryzen 3000. Acestea sunt partea cea mai interesantă de anul acesta, în ceea ce privește produsele dedicate publicului larg, iar compania trebuie să se asigure că investitorii știu asta. Așa că tot am putea vedea procesoarele „mari” în a doua jumătate din anul 2019.

Și ce ar putea să aducă un Threadripper bazat pe Zen 2? Având în vedere că 2990WX are deja 32 de nuclee, atunci am putea vedea chiar 64 de nuclee pe noua generație.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button