PC

Threadripper are o cutie neobișnuită

Seria de procesoare Threadripper va fi lansată în curând, și dacă vreți să luați unul din magazin, nu ar trebui să vă uitați după o cutie normală, AMD adoptând un design mai aparte.

Inspirat parcă de ochiul lui Sauron, ambalajul folosit pentru Threadripper este gigantic. Dimensiunea sa nu este greu de înțeles, procesorul în sine fiind suficient de mare încât să facă un Xeon bazat pe Pentium 2 să pară rezonabil. Cutia în sine are o formă rotunjită, din moment ce așa ceva are șanse mai bune să atragă atenție și să arate bine în vitrină.

La urma urmei, este vorba de un procesor care costă peste 800 de dolari, cu un așa preț ai vrea măcar să ai un bibelou de ținut în casă, pe milieul nelipsit de pe televizor, sau pe unitatea centrală. În cazul în care vreți și o comparație cu dimensiunea unui om, mai jos puteți vedea o poză cu Lisa Su, CEO AMD, ținând cutia în mâini.

Procesoarele Threadripper se remarcă prin faptul că oferă în premieră publicului larg acces la 16 nuclee fizice întregi și 32 de fire de execuție pe o platformă care nu a fost menită să încapă într-un server. Desigur, procesoarele sunt bazate pe arhitectura seriei Epyc, dar nu includ anumite caracteristici de securitate intenționate pentru aplicațiile mai specializate.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button