PCTECHTech&IT

Threadripper ar putea avea trei chipset-uri

Plouă cu Threadripper în ultima vreme

Zilele acestea s-au ivit pe internet diverse semne ce indică iminenta apariție a noii serii de procesoare Threadripper. 

Pe de o parte, încă o listare a sa a fost zărită în Geekbench, pe de alta, și-a făcut apariția suportul pentru noua generație Threadripper și în CPU-Z. Iar acum s-a mai ivit o veste foarte interesantă despre platformă.

Conform unor informații ce vin de la gruparea ce se ocupă de implementarea standardului USB, vor exista trei chipset-uri pentru plăcile de bază cu socket X399, pentru procesoarele AMD Threadripper. Acestea vor fi TRX40, TRX80 și WRX80. Nu sunt informații despre ce va aduce fiecare în parte, un excepția faptului că vor avea toate suport pentru USB 3.0, ceva ce nu prea este o veste.

Diversificarea ofertei pe acest segment este un semn că AMD are planuri mari și speranțe multe pentru noile procesoare. Nu de alta, dar momentan avem doar un singur chipset pentru socket-ul AM4 din generația curentă, iar trei modele pentru platforma dedicată segmentele Enthusiast(foarte, foarte enthusiast, având în vedere că AM4 primește 16 nuclee peste câteva zile)  și Enterprise ar fi o alegere foarte interesantă din partea companiei.

Noile procesoare ar trebui să repare câteva din neajunsurile legate de memorie ale generațiilor precedente, oferind și performanță mai bună, mulțumită arhitecturii Zen 2 și a procesului de 7 nanometri. De asemenea, vor avea foarte multe nuclee.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button