PC

Threadripper a fost proiectat de câțiva angajați AMD în timpul liber

Procesoarele Ryzen Threadripper sunt foarte căutate în această vreme, din moment ce oferă un număr mare de nuclee la un preț relativ mic, în comparație cu competiția.

Aceste procesoare însă nu făceau parte din planul inițial al celor de la AMD. Conform unei declarații date de Sara Youngbauer, de la echipa de comunicații a companiei, Threadripper a fost făcut de un grup mic de angajați ai AMD în timpul lor liber. Procesorul și-a început existența ca o idee a oamenilor care lucrau efectiv la dezvoltarea seriei Zen. Iar după ce au făcut progres suficient pe parcursul a unui an de zile au cerut aprobarea conducerii companiei pentru a dezvolta un produs efectiv bazat pe această idee.

În acest mod am primit procesoarele Threadripper, alături de platforma X399. Așa că dacă anumite caracteristici ale procesoarelor vi se par cam bizare, cum ar fi mărimea lor ridicolă, acum știți de ce. Existența lor nu a fost plănuită de la bun început, procesoarele fiind în esență modele Epyc incomplete. Cine știe, poate generația următoare are să fie ceva mai finisată, și se vor adresa problemele de latență sporită la saltul dintre pastilele individuale ce conțin fiecare grup de nuclee în parte.

[Overlock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button