PCTECHTech&IT

Threadripper 3000 apare pe GeekBench

Și rupe seria 2000 în bucăți

Procesoarele Ryzen 3000 sunt foarte bune pentru ceea ce au de oferit, dar o parte din public stă și se întreabă când oare vor sosi modelele cu mai multe nuclee. Nu doar cel cu 16 nuclee, dar și cele „serioase”, cele cu suficiente magistrale PCI-E 4.0 încât să eclipseze soarele, și un socket suficient de mare încât să îl poți folosi pe post de pat.

Poate că exagerez, dar cu Threadripper 3000 nu pare a fi de glumă. Zilele trecute și-au croit drum pe GeekBench rezultatele a două teste pentru un procesor cu 32 de nuclee nou, de la AMD, cu un scor foarte impresionant de până și 5900 la performanță singlethreaded. Asta în sine nu este partea impresionantă, procesoarele Ryzen 3000 adesea sunt aproape de acest număr.

Partea impresionantă vine de la performanța multi-core, ce trece de 93 de mii foarte lejer în ambele teste. Pentru ceva context, modelul de vârf al generației anterioare, un 2990WX, avea un scor de aproximativ 80 de mii.

Numerele cu pricina sunt interesante, dar și mai interesant este că procesorul cu pricina funcționa la 3.6GHz, cu 600MHz mai față de frecvența standard a unui 2990WX. Cumulat cu sporul de IPC adus de arhitectura Zen 2, vom avea parte de un procesor monstruos pentru creare de conținut, computing general, până și gaming.

AMD încă nu a dezvăluit detalii oficiale despre seria Threadripper 3000, dar a spus acum ceva timp că va sosi până la sfârșitul anului. Nu mai avem mult de așteptat.

[Overclock 3D]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button