PCȘtiri ITTECH

Threadripper 2990X are 32 de nuclee și pare că poate atinge 4GHz

Aveți vreodată sentimentul că sunteți depășit de tehnologie? Că ați rămas în urmă? Că încă mai folosiți un Ivy Bridge i5 cu patru nuclee pentru editare multimedia, iar AMD mai are puțin și lansează un procesor cu 64 de fire de execuție?

Cunosc acel sentiment, fiindcă recent s-au scurs pe internet mostre care confirmă apropierea noului procesor AMD Threadripper 2990X cu 32 de nuclee fizice și 64 de fire de execuție. Acest procesor este destinat platformei High-End Desktop Computing, pe socket TR4. Procesorul este făcut pe procesul de 12 nanometri, așa că are ceva îmbunătățiri de eficiență… dar la 32 de nuclee tot are un TDP de 250W, iar frecvența sa de bază pare că ar fi în cel mai bun caz de 3.4 GHz.

Totuși, imaginile care s-au scurs pe internet indică potențialul ca acest procesor să atingă în overclock frecvențe de până la 4.2GHz, moment în care poate să obțină scoruri destul de grozave în aplicații de testare precum Cinebench.

Nu sunt deocamdată detalii complete despre frecvențe sau cam ce fel de soluție de răcire a fost folosită pentru frecvența din imaginea de mai sus. Nu se știe nici până la ce nivel ar putea să se ridice consumul de energie ar în acest mod, dar probabil va fi foarte mult… poate nu tocmai la fel de mult ca în cazul acelui Xeon transformat într-un i9 și răcit cu un frigider, prezentat de Intel la Computex, dar tot mult.

Noul AMD Threadripper ar trebui să își facă apariția în această toamnă și va fi însoțit de cel puțin un alt model cu ceva mai puține nuclee.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button