GamingPC&ConsolesȘtiri IT

THQ Nordic a cumpărat Kingdoms of Amalur și Copernicus

Mai țineți minte 38 Studios? Era o companie pornită ca un soi de banc: un jucător de baseball, un scriitor de fantasy și un desenator formează un studiou de jocuri. Aveau planuri mărețe, cum ar fi un MMO măreț, dar au început printr-un RPG numit Kingdoms of Amalur: Reckoning.

Acel joc a costat destul de mult să fie produs, o parte din bani fiind primiți chiar de la statul Rhode Island, dar nu s-a vândut tocmai super-grozav. Iar studioul a cam dat de probleme financiare, a fost închis, MMO-ul a fost anulat, fondatorul Curt Schilling a fost luat la bani mărunți de statul menționat anterior, au fost numeroase plimbări pe la tribunale, iar totul s-a terminat foarte trist.

Eh, acea tristețe ar putea fi înlăturată în curând, deoarece THQ Nordic, numele folosit acum de Nordic Games, anunță că a cumpărat proprietățile intelectuale ale 38 Studios. Achiziția nu acoperă doar jocul care a fost lansat, dar și MMO-ul anulat. De ce a făcut THQ Nordic asta? Nu pentru că ar colecționa jocuri la fel cum face fiecare dintre noi la fiecare Steam Sale.

THQ Nordic are tendința chiar să facă ceva cu jocurile pe care le achiziționează, chiar și dacă unele sunt de-a dreptul antice în acest moment. Doar anul acesta a fost lansată o variantă remasterizată a lui Red Faction Guerrilla, așa că probabil sunt planuri și pentru Amalur.

În cazul în care vă întrebați dacă acest THQ Nordic are vreo legătură cu vechiul THQ, răspunsul este nu. Nu este condus de aceeași oameni care au falimentat THQ cu acel uDraw. Este o companie de jocuri europeană, care de ani de zile tot culege rămășițele publisher-ilor eșuați, ca JoWooD, și chiar tinde să facă ceva bun cu proprietățile pe care le cumpără. Va însemna asta că MMO-ul Copernicus va reveni? Probabil nu, THQ Nordic poate că nu are tocmai suficienți bani cât să producă un MMO care să aibă vreo șansă de succes într-o piață încă dominată de WoW.

[DSO Gaming]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button